Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Goedkoop smartphone gebruik, dé drie tips!

 

Een smartphone is inmiddels wel een tool geworden die iedereen nodig heeft, of je nu een fervent liefhebber bent van techzaken of niet. We bellen, appen en werken zelfs op deze kleine apparaatjes. Toch is het niet gratis, ondanks dat het zo gangbaar is geworden. Een smartphone aanschaffen van een vooraanstaand merk loopt al snel aardig in de papieren. Zeker wanneer je niet alleen bent, maar een compleet huishouden runt dan kan smartphone-gebruik behoorlijk in de papieren gaan lopen. Hoe je de kosten beperkt houdt? Lees snel verder.

1.      De tweede ronde

Dat een smartphone maximaal de looptijd meegaat van je abonnement is tegenwoordig echt achterhaald. De kwaliteit van de apparaatjes is zodanig vooruitgegaan dat een beetje smartphone zo vijf jaar meegaat. De meeste abonnementen duren daarentegen twee jaar. Het is dan ook aan te raden om na deze looptijd niet direct een nieuw abonnement met toestel aan te schaffen, maar voor een goedkoop sim only abonnement te gaan. Dit scheelt in de maandelijkse kosten al snel tientallen euro’s, wat resulteert in honderden euro’s per jaar.

2.      Refurbished

Mocht je toestel wel stuk gaan? Dan is het soms nog steeds voordeliger om niet een nieuw abonnement af te sluiten met een nieuw toestel, maar dit apart van elkaar te regelen. Door te kiezen voor wederom een sim only en daarnaast een refurbished toestel zul je zien dat dit nogal kan schelen in de maandlasten. Het voordeel van een refurbished toestel is dat hij goed gecheckt is door experts en daardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Letterlijk, want ze worden verkocht door gerenommeerde bedrijven met een KvK-inschrijving inclusief garantie, wat ervoor zorgt dat je nooit een kat in de zak koopt.

3.      Ander merk

De smartphone markt wordt beheerst door grofweg twee grote merken; Apple en Samsung. Zij kunnen hierdoor ook de hoofdprijs vragen voor de producten die zij maken. Er zijn echter nog steeds wel andere merken, deze zijn gewoon iets minder bekend doordat ze niet miljoenen uitgeven aan marketing. Welke merken dat zijn? Bijvoorbeeld Motorola, Huawei en Fairphone maken (nog steeds) kwalitatief goede apparaten. Sommige zijn zelfs wel beter qua beeldscherm, processor, camera en andere mogelijkheden dan die van de twee grote spelers. De kosten daarentegen zijn veel lager.

Kijk dan ook eens naar deze alternatieven wanneer jij de kosten een beetje overzichtelijk wilt houden. Ga niet voor de naam, maar voor de kwaliteit. Op deze manier doe je een concessie waar je eigenlijk niks van merkt.

Kortom, online blijven in dure tijden is nog steeds mogelijk. Het is wel de kunst om hier de juiste trucjes voor te weten. Wanneer je dit niet alleen voor jezelf maar voor je hele gezin doet zul je zien dat dit op maandelijkse basis vele euro’s kan opleveren. En dan hebben we het nog geen eens over de jaarlijks bespaarde kosten gehad. Een totaalbedrag waar jullie als gezin een leuke vakantie van kunnen boeken. En die foto’s? Die blijven dus gewoon van dezelfde hoogwaardige kwaliteit als daarvoor!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7436142). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.