Managed hosting door True

First Consulting optimaliseert businzet NS

Channel Awards 2019, Special Awards, Channel Project of the Year

 

Elke dag zijn er werkzaamheden om het spoornetwerk in optimale conditie te houden of nieuwe projecten te realiseren. Deze werkzaamheden variëren van enkele uren in de nacht tot meerdaagse buitendienststellingen van het spoor bij de ombouw van een station. Om de onbeschikbaarheid van het spoornetwerk op te vangen, wordt vaak vervangend vervoer ingezet in de vorm van bussen. De Nederlandse Spoorwegen (NS) is een project gestart gericht op het verder optimaliseren van businzet bij geplande treinverstoringen. Hiermee wordt de klanthinder geminimaliseerd en worden operationele kosten verlaagd. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om het project ‘Optimaliseren businzet bij geplande treinverstoringen’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

Het plannen van vervangend vervoer is complex en situatieafhankelijk. De planners maken gebruik van diverse databronnen zoals de treindienstregeling, reizigersprognoses, stationsinformatie en rijtijden om tot een alternatief vervoersplan te komen. Deze databronnen worden beheerd door verschillende interne en externe afdelingen en worden veelal handmatig verzameld en verwerkt door de planners.

Om het proces te stroomlijnen is met het Mendix-platform een speciale webapplicatie ontwikkeld voor het opstellen van alternatieve vervoersplannen. Mendix is een low-coding softwareplatform dat gebruikmaakt van visueel modelleren om in zeer hoog tempo bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Het traject werd begeleid door First Consulting, een adviesbureau dat ruime ervaring heeft met digitalisering van bedrijfsprocessen. Na een doorlooptijd van vijf maanden heeft First Consulting het project afgerond en zijn de eerste vervoersplannen inmiddels succesvol aangemaakt. Door het gebruik van de applicatie wordt een uniform planproces toegepast door alle planners. Daarnaast biedt de applicatie ook meer inzicht in de verwachte reizigersstromen door middel van gedetailleerde overzichten en visualisaties.

Terug naar alle genomineerden

Stem nu!

Stem nu op de genomineerden van de Channel Awards 2019! Stemmen kan tot en met zondag 27 oktober 2019.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6790151). © Jaarbeurs IT Media.

Vacatures bij NS

Genomineerden 2019

Dit zijn de genomineerden van de Channel Awards 2019.


Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2019 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken bij het walking dinner en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in De Polar in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Hét netwerkfeest van het jaar!

Channel Awards 2019

Op 20 november 2019 organiseert Channelweb de achttiende editie van de Channel Awards, hét netwerkfeest voor de Nederlandse channelmarkt. Al sinds 1998 reikt Channelweb jaarlijks deze prestigieuze prijzen uit. Lees wie er in de loop der jaren allemaal gewonnen hebben en bekijk de genomineerden van 2019.


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.