Managed hosting door True

SLTN Inter Access helpt Fries Film Archief met digitaal archief

Channel Awards 2019, Special Awards, Channel Project of the Year

 

Filmrol

Bij snel terughalen van data uit opslag lijkt tape niet het meest voor de hand liggende medium. Toch is dat de oplossing waar het Fries Film Archief in samenwerking met SLTN Inter Access voor heeft gekozen. Door de enorme omvang van digitale filmbestanden was tape het meest kostenefficiënt, en IBM kon de vraag naar snelle toegang invullen met de IBM tape-library en IBM Spectrum Archive met LTFS. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om het project ‘Digitaal erfgoed veiligstellen’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

Het Fries Film Archief verzamelt en beheert sinds 1988 het filmisch erfgoed van Fryslân. Daarmee is dit het oudste regionale filmarchief van Nederland. De fysieke collectie is in de loop der tijd uitgegroeid tot dertienduizend dragers. Het Fries Film Archief is een zogenoemd ‘licht gesubsidieerd’ archief. Met die jaarlijkse subsidie kan het net draaien. Deze subsidie gaf echter geen financiële mogelijkheden voor professioneel digitaliseren.

De kans om de digitalisering wel professioneel aan te pakken kwam toen de Provinciale Staten van Friesland enkele jaren geleden besloot om Fries erfgoed structureel te digitaliseren. Daar werd financiering voor beschikbaar gesteld. Het Fries Film Archief kreeg daarop budget voor zowel de benodigde technologie als personeel om die digitalisering uit te voeren. Voorwaarde was dat het erfgoed voor het grote publiek digitaal toegankelijk moest zijn.

Terug naar alle genomineerden

Stem nu!

Stem nu op de genomineerden van de Channel Awards 2019! Stemmen kan tot en met zondag 27 oktober 2019.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6790058). © Jaarbeurs IT Media.

Genomineerden 2019

Dit zijn de genomineerden van de Channel Awards 2019.


Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2019 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken bij het walking dinner en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in De Polar in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Hét netwerkfeest van het jaar!

Channel Awards 2019

Op 20 november 2019 organiseert Channelweb de achttiende editie van de Channel Awards, hét netwerkfeest voor de Nederlandse channelmarkt. Al sinds 1998 reikt Channelweb jaarlijks deze prestigieuze prijzen uit. Lees wie er in de loop der jaren allemaal gewonnen hebben en bekijk de genomineerden van 2019.


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.