Managed hosting door True

Gerrit-Jan van Wieren


Gerrit-Jan van Wieren is sales director voor de Benelux en de Nordics van Datto. Hij heeft een passie voor backup, een onderwerp waar hij zich al langer mee bezig houdt. Zijn eerste 1TB-deal sloot Van Wieren lang geleden, in een tijd dat een dergelijke hoeveelheid data nog veel was en dat voor backups nog gebruikt werd gemaakt van tape. Sindsdien maakte hij de adoptie van online backups mee en zag hij data steeds meer een bedrijfskritische positie innemen. Van Wieren begrijpt als geen ander dat restores inmiddels synoniem staan aan bedrijfscontinuïteit.

Voor hij aan de slag ging bij Datto, werkte Van Wieren in verschillen sales- en marketingfuncties bij IASO en LogicNOW. Na een korte periode in de file-sharing-branche bij RushFiles, is hij inmiddels bij Datto weer terug in de business van databescherming. Daar helpt hij MSP’s bij channelsupport, door hun klanten te voorzien van security-oplossingen. Zo kunnen eindgebruikers zich concentreren op de business zonder zich zorgen te hoeven om hun meest waardevolle activa: bedrijfskritische data.

Vakkennis Gerrit-Jan van Wieren

Functiegebieden

Beveiliging, Commercie, Consulting/advies, Management, Marketing/promotie en Kwaliteitszorg.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Datamanagement, ERP, CRM, Cloud Computing, Internet, Security, ICT-branche, Start-ups, Digital Workplace, Digital Innovation en Internet of things.

Software/hardware

Excel, iPhone/iPad, Mac (OS X) en Salesforce.

Gerrit-Jan van Wieren

Gerrit-Jan van Wieren
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Sales Director Benelux & Nordics
Werkzaam bij: Datto
Bedrijfsgrootte: 501-1000 personen
Branche: ICT - leveranciers software
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.