Managed hosting door True

Eltjo Poort


Eltjo Poort is een expert van Computable voor het topic Digital Transformation.

Dr. Eltjo (E.R.) Poort, Distinghuished Solution Architect, CGI, heeft na zijn studie Theoretische Natuurkunde het IT-vak opgepakt. Hij werkt sinds 1993 bij CGI en zijn voorgangers, en heeft in die periode in alle marktdivisies functies bekleed, van account manager tot projectmanager, en van programmeur tot architect. Momenteel is hij onder meer als architecture practice lead verantwoordelijk voor het optimaliseren van de toepassing van architectuur binnen CGI.

Eltjo heeft de laatste twintig jaar vele architectenrollen vervuld, zowel binnen CGI als bij haar opdrachtgevers, in Nederland en in Duitsland, Engeland en de VS. Hij publiceert regelmatig over zijn ervaringen in wetenschappelijke en andere gremia. Zijn belangstelling gaat daarbij met name uit naar agile architectuur en de kwaliteit van architectuurbeslissingen. In juni 2012 promoveerde hij aan de VU in Amsterdam op het proefschrift "Improving Solution Architecting Practices".

Eltjo staat vooral bekend om zijn werk aan "Risk- and Cost-Driven Architecture", waarvoor hij in 2016 de Linda Northrop Software Architecture Award ontving van het Software Engineering Institute aan de Carnegie Mellon University.

Vakkennis Eltjo Poort

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling en Technisch ontwerp.

Onderwerpen

Management, Development, Infrastructuur, ICT-branche en Overheid.


Computable Expert
Eltjo  Poort

Eltjo Poort
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Leidinggevend
Functie: Distinguished Solution Architect
Werkzaam bij: CGI
Bedrijfsgrootte: Meer dan 5000 personen
Branche: ITWilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.