Hiermee samenhangend: Rijksvoorwaarden bij IT-overeenkomsten ?>.
Arbit (Algemene Rijksvoorwaarden bij IT-overeenkomsten)
Geheel van algemene en bijzondere bepalingen die de rijksoverheid stelt bij het aangaan van overeenkomsten met IT-leveranciers.
Uitleg toevoegenSoftware-as-a-service (saas)-applicaties zijn populair. Bij het verwerven of inkopen ervan evenwel zijn er tal van aspecten waarmee je rekening moet houden. Dit zijn de vijf belangrijkste.
Sinds deze week gelden de nieuwe algemene rijksinkoopvoorwaarden bij it-overeenkomsten. De zogeheten Arbit 2022 vervangt de voorwaarden die sinds 2018 golden. Voor de nieuwe versie raadpleegde…
It-dienstverleners maken graag gebruik van algemene voorwaarden waarin de spelregels van de samenwerking zijn neergelegd. De it-branche kent onder meer de ict (voorheen Fenit)- en Arbit-voorwaarden.…
De Rijksoverheid hoeft de aanschaf van open source software helemaal niet aan te besteden, zegt directeur Jeroen Verberg van softwareleverancier Hippo. 'De software is in principe…
Het ministerie van Binnenlandse Zaken snapt niets van de kritiek dat de aangepaste voorwaarden voor ict-leveringen aan het Rijk (Arbit) strijdig zouden zijn met het aanbestedingsrecht.…
Branchevereniging ICT~Office vindt de gewijzigde voorwaarden voor ict-leveringen aan het Rijk (Arbit) juridisch rammelen. De bepalingen die betrekking hebben op de levering van open source software,…
Het schrappen van het verplichte herkomstonderzoek bij opensourceleveringen aan het Rijk, is in strijd met het aanbestedingsrecht. Leveranciers van open source software mogen niet worden voorgetrokken…
Het Rijk heeft zijn ict-leveringsvoorwaarden aangepast, zodat leveranciers van open source niet meer worden benadeeld. Het door velen gewraakte artikel 59 uit de Algemene Rijksvoorwaarden bij…
Veel onderdelen van de Algemene Rijksvoorwaarden bij it-overeenkomsten (Arbit) zijn niet evenwichtig. De aansprakelijkheid van de leverancier is onduidelijk omschreven, er wordt bij geschillen niet gesproken…
Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) kiest er bewust voor om open source in eerste instantie niet op te nemen in de Algemene Rijksvoorwaarden bij IT-overeenkomsten…