Managed hosting door True

‘Compliancy is bij DigID geen vraagstuk maar must’

Joris Joosten (Logius) vertelt over verwerking van persoonsgegevens

 

compliance

DigID is een authenticatiedienst van overheidsaanbieders. Om persoonsgegevens te verwerken, moet het aan verschillende wet- en regelgeving voldoen, zoals de wet bescherming persoonsgegevens en de baseline informatiebeveiliging rijksdienst (BIR). Compliancy is daarom geen vraagstuk, maar een must voor DigiD.

Joris Joosten is ict-architect bij Logius, de overheidsinstantie achter de merknaam DigiD en MijnOverheid.nl. Hij houdt zich dagelijks bezig met de compliancy-vraagstukken waar Logius aan moet voldoen. Om welke wet- en regelgeving dat gaat, vertelt hij in onderstaande video. Hij meent dat het compliancy voor DigID geen vraagstuk is, maar een must. ‘Er is geen optie om hier niet aan te voldoen’, geeft hij aan.

Daarnaast vertelt Joosten welke persoonsgegevens DigID verwerkt en hoe zij aan deze gegevens komen. Daarnaast vertelt hij hoe de privacy van gebruikers wordt gewaarborgd en op welke gebruikersvragen ze antwoord mogen geven. Bekijk nu de video.

Hoe gebruikt Logius dataminimalisatie om privacy te garanderen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5751943). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.