Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Schermtijd afwisselen met beweging: 5x tips

 

Breng jij veel tijd door met je smartphone, tablet, laptop of tv? Dan is de kans groot dat dagelijks een lange schermtijd hebt. Te veel schermtijd is niet altijd even goed. Het kan daarom verstandig zijn om dit af te wisselen en niet continu achter een scherm te zitten. Wat een goede optie kan zijn, is om de schermtijd af te wisselen met beweging. Benieuwd naar een aantal tips hiervoor? Je leest het hier!

Wandelen

Ben je jouw smartphone-, tablet-, laptop- of tv-scherm even zat? Dan kan het een idee zijn om lekker te gaan wandelen. Door te gaan wandelen kun je even lekker je gedachten verzetten en heerlijk genieten van de buitenlucht. Wandelen is daarnaast ook nog eens hartstikke goed voor je, waardoor je dit zeker kunt doen voor de afwisseling. Je kunt gaan wandelen in jouw omgeving, maar je kunt er ook voor kiezen om een mooi natuurgebied op te zoeken om een langere wandeling te maken.

Yoga

Even ontspanning nodig? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf yoga te gaan doen. Als je dit vaker van plan bent om te gaan doen, kan het handig zijn om hier de juiste materialen voor aanschaffen. Om optimaal yoga uit te kunnen voeren, kan het handig zijn om te beschikken over een goede yogamat, luchtige kleding en een yogablok. Yoga is in ieder geval enorm gezond om zo nu en dan te doen, dus het kan zeker goed zijn als afwisseling met je schermtijd. Yoga kan bijvoorbeeld je flexibiliteit vergroten, je lichaamshouding verbeteren, voor ontspanning zorgen, je spieren versterken en ga zo maar door. Genoeg redenen om er eens mee aan de slag te gaan!

Eigen workout

Voor een juiste balans tussen schermtijd en beweging kun je er ook voor kiezen om thuis een eigen workout samen te stellen. Voor inspiratie voor een workout zou je kunnen kijken naar bijvoorbeeld workout video’s op YouTube of gebruikmaken van een fitness app. Een eigen workout doen is enorm toegankelijk, want je hebt hier maar weinig voor nodig. Je kunt thuis zo aan de slag en dit is ideaal voor de afwisseling.

Touwtjespringen

Wil je graag bewegen, maar heb je geen zin om er helemaal op uit te gaan? Dat is niet nodig, want je kunt er ook voor kiezen om als afwisseling soms even te gaan touwtjespringen. Dit is namelijk enorm intensief en goed voor je. Je kunt het buiten doen als het lekker weer is, maar als het wat slechter weer is kun je het ook gewoon in huis doen. Touwtjespringen is zeer eenvoudig maar je traint er wel je hele lichaam mee. Af en toe een aantal minuten touwtjespringen kan dus zeker geen kwaad!

Dansen

Ben jij gek op dansen? Dan is dit de ideale manier van bewegen als jij even niet aan een scherm wilt zitten. Bovendien kun je dit ook gewoon lekker thuis doen, waardoor het enorm toegankelijk is. Je favoriete playlist aan en dansen maar! Dansen draagt bij aan een goede conditie en kan ook ontspannend werken. 

Deze bovenstaande tips zou je in je achterhoofd kunnen houden als jij jouw schermtijd en beweging graag in balans wilt houden. Probeer ervoor te zorgen dat jouw schermtijd niet te lang wordt, want dit kan vervelende gevolgen hebben. Een fitte en gezonde levensstijl realiseren? Voor handige informatie kijk je bij fitness-blog.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7297923). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.