Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SME Finance brengt alternatieve financieringsoplossingen voor het MKB

 

Na een succesvolle uitbreiding naar de Baltische staten en Finland, zet SME Finance de Europese uitbreiding voort met toetreding tot de Nederlandse markt.

SME Finance, de fintech voor groeifinanciering voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), kondigt vandaag zijn uitbreiding aan naar Nederland. Deze uitbreiding zal zorgen voor een verbeterde toegang tot financiering voor het MKB in heel Nederland, terwijl het tevens de digitalisering en innovatie in de financiële sector zal stimuleren. 

Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van moderne Europese economieën, maar worden nog steeds onvoldoende bediend door traditionele banken en kredietverstrekkers. SME Finance biedt een alternatief financieringsplatform dat datagedreven en zeer aanpasbaar is. Het platform omvat onder andere zakelijke leningen, flexibele kredietlijnen, factoring, leasing en revenue-based financiering. Deze producten zijn stuk voor stuk relevant voor groeiende MKB-bedrijven in competitieve markten.

Met behulp van AI-gestuurde beoordeling biedt SME Finance accurate en onbevooroordeelde kredietbeslissingen. Gebruikers kunnen de diensten beheren via het geïntegreerde platform SmeGo en de mobiele app. Deze diensten, applicaties en tools zijn specifiek ontworpen om kleine bedrijven te ondersteunen die vaak worden genegeerd of over het hoofd worden gezien door traditionele financiële instellingen.

De uitbreiding naar Nederland is de meest recente strategische zet van SME Finance. Het bedrijf heeft zijn reputatie en levensvatbaarheid bewezen door meer dan 1,4 miljard euro aan kapitaal te verstrekken aan meer dan 3.000 groeiende bedrijven in de Baltische staten en Finland. Met maar liefst 2 miljoen bedrijven in Nederland, waarvan 93% minder dan vijf werknemers in dienst heeft, is SME Finance bij uitstek geschikt om te voldoen aan de groeiende behoeften van de Nederlandse markt. Bovendien staat Nederland op de zesde plaats in de wereldranglijst van de Global Innovation Index, wat de vraag naar innovatieve oplossingen en alternatieve financiering vergroot.

"Deze uitbreiding biedt bedrijven in Nederland cruciale toegang tot groeifinanciering en een breed scala aan financieringsproducten, inclusief ongedekte leningen. We begrijpen de behoeften van deze bedrijven en bieden hen ondersteuning op de plek waar ze zich bevinden, waardoor we een aantoonbaar en tastbaar verschil kunnen maken binnen de MKB-economie." aldus Bas Vanhorick, CEO van SME Finance Nederland. 

Deze uitbreiding betekent niet alleen een belangrijke stap voorwaarts in de bredere beschikbaarheid van SME Finance in heel Europa, maar zal ook de groei bevorderen en de toegang tot financiering in Nederland verbeteren. SME Finance heeft ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding in 2023, met de intentie om de markten van Spanje en Duitsland te betreden.

SME Finance CEO, Mindaugas Mikalajūnas, zegt: "Nederland is een zeer strategische markt, gezien ons doel om een belangrijke rol te spelen in het leveren van de meest innovatieve financieringsoplossingen aan diverse bedrijven in heel Europa. Met zijn reeds zeer technologische en digitaal georiënteerde economie, biedt Nederland een ideale omgeving voor onze uitgebreide diensten die perfect aansluiten bij lokale bedrijven. We zijn ervan overtuigd dat onze naadloze financieringservaring ons zal positioneren als een sterke fintech-kredietverstrekker."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7512022). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.