Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Podcast G DATA: Oei, ik ben getroffen door een cyberaanval. Wat nu?

 

G DATA CyberDefense, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ‘My Precious Data!’

Maar al te vaak spreken we over wat je moet doen om hacking, ransomware en andere cyberaanvallen te voorkomen. Maar wat moet je doen nadat als je organisatie getroffen is door een cyberaanval? De gevolgen zijn immers verstrekkend. Financiële schade, een deuk in uw imago en veel extra tijd en kosten om alles weer op orde te krijgen. Je raakt misschien bestanden kwijt die mogelijk belangrijk zijn voor jouw organisatie. Bovendien kan het ook zorgen voor een zware emotionele belasting. 

Eenmaal getroffen door een cyberaanval is het belangrijk om zowel snel als goed te handelen. Wat moet er eerst gebeuren om bijvoorbeeld een overzicht te krijgen over de situatie? Stel vast wat er precies aan de hand is, neem maatregelen om de schade te beperken en werk vervolgens aan een structurele oplossing. In deze podcast gaat security evangelist Eddy Willems dieper in op wat je kunt doen als je bent getroffen door een cyberaanval. Daarnaast legt hij uit hoe je de oorzaak van de aanval kunt ontdekken en welke methodes er zijn om het probleem op te lossen. 

De podcast kunt u beluisteren en downloaden via Spotify: https://open.spotify.com/episode/52P1INwwLdljBU0q0jfBW2 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7448487). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.