Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SentinelOne integreert met Ping Identity voor autonome incident respons

 

Gezamenlijke oplossing breidt Singularity XDR uit met identity access management (IAM), autonome respons, defense in depth (DiD) en no-code automation

SentinelOne, ontwikkelaar van autonome endpoint-security, kondigt een platformuitbreiding van Singularity XDR met Ping Identity aan. Dit maakt geautomatiseerde respons tussen identity access management en aanvalsoppervlakken mogelijk. Door gebruik te maken van zowel identiteits- als endpoint-verdediging kunnen gezamenlijke klanten aanvallen beter onderzoeken en stoppen. Dit voorkomt laterale bewegingen en beschermt hoogwaardige bedrijfsmiddelen.

“Kwaadwillenden richten zich bij voorkeur op identiteiten en endpoints”, zegt Matt Bates, Director of Technology Alliances van Ping Identity. “Security-teams vertrouwen vaak op meerdere oplossingen in silo’s om deze aanvallen te voorkomen, waardoor de reactietijd wordt vertraagd en het vermogen om aanvallen te stoppen wordt beperkt. De combinatie van Ping Identity en SentinelOne brengt krachtig contextueel bewustzijn en geautomatiseerde responsmogelijkheden naar identity management. Dit effent het speelveld voor gezamenlijke klanten.”

De huidige security operation centers (SOC's) vertrouwen doorgaans op een wirwar van verschillende technologie. Dat leidt tot kennissilo's, gaten in zichtbaarheid en een gebrek aan contextueel bewustzijn. Bovendien worden security-teams vaak overladen door meldingen, waardoor ze handmatig reageren op een toenemend aantal dreigingen. Aanvallers hebben zo meer dan genoeg tijd om zich lateraal te verplaatsen en network persistence te verwerven.

Met de SentinelOne Singularity XDR App voor PingDirectory en SentinelOne Singularity XDR App voor PingOne kunnen teams de beste technologieën combineren voor de reactie op de twee meest voorkomende aanvalsvectoren. De integratie van de schaalbare en betrouwbare identity and access management (IAM)-oplossing van Ping Identity en de gepatenteerde Storyline-technologie van SentinelOne Singularity XDR - die alle gelijktijdige activiteiten observeert - biedt ongeëvenaarde bescherming tegen aanvallen.

Met ingebouwde automatisering voorkomen en herstellen Ping en SentinelOne de gevolgen van malware, ransomware en zero-days. Bovendien kan Singularity XDR onmiddellijk actie ondernemen in Ping Identity met de opschorting van gebruikersaccounts, wachtwoord resets, of herauthenticatie.

De belangrijkste voordelen van de integratie zijn:

  • Autonome respons: automatische incident respons op endpoints en identiteiten om aanvallen sneller af te wenden
  • Defense in depth: verenigde, toonaangevende technologieën voor grote dekking tegen complexe aanvallen.
  • No-code automation: krachtige automatisering zonder scripting, het schrijven van code of complexe configuratie.

“Aanvallers richten zich tegenwoordig op bedrijfsgegevens met toegang die ze verkrijgen op basis van identiteit. Bij SentinelOne is identiteit een belangrijk onderdeel van het Singularity XDR-platform via de Ranger AD en Singularity Identity Suite,” aldus Yonni Shelmerdine, VP XDR Product Management bij SentinelOne. “Het is van cruciaal belang dat security-oplossingen zowel de context als de autonome responsmogelijkheden hebben om - over endpoints en identiteiten heen - snel te reageren op dreigingen. Met Ping en SentinelOne kunnen organisaties hun houding ten aanzien van bescherming aanzienlijk verhogen door de aanvalsoppervlakken met de toonaangevende IAM-oplossing van Ping Identity te beschermen.”

De Singularity XDR App voor PingDirectory en SentinelOne Singularity XDR App voor PingOne zijn beide beschikbaar op de SentinelOne Singularity Marketplace. Klik hier voor meer informatie over Ping Identity en SentinelOne.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7436871). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.