Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dit moet je weten over cybersecurity

 

Er zijn vele online gevaren, van hackers en virussen tot gijzelsoftware. Deze gevaren vereisen continue aandacht. Hoe veilig is jouw netwerk? En zijn de belangrijke gegevens waar je organisatie mee werkt echt goed beveiligd? Heb je al eens nagedacht over het risico dat het gedrag van je werknemers vormt? Dit moet je weten over cybersecurity.

Steeds meer verbonden

Organisaties zijn steeds meer met internet verbonden. Niet alleen door het gebruik van laptops, computers en telefoons van medewerkers, maar ook door smart camera’s en andere slimme apparaten en gekoppelde softwaresystemen. Het is erg praktisch om apparaten met internet te verbinden en dit biedt tal van mogelijkheden. Tegelijkertijd kan het een potentiële toegangsdeur zijn voor gevaren van buitenaf.

Belang van cybersecurity

Gevaren kunnen op allerlei manieren binnenkomen. Via een website, een smart apparaat zonder de juiste updates, een USB-stick of e-mail. Gebruik van internet is van grote waarde, maar kan dus ook kwetsbaar maken. De schade van een bedreiging die een voet tussen de deur krijgt, kan enorm zijn. Cybersecurity beschermt je bedrijfsnetwerk, data en overige ICT-oplossingen tegen aanvallen van buitenaf. Een grote rol in deze veiligheid, speelt het bewustzijn van je medewerkers.

Doorlopend aandacht voor online veiligheid

Het is vanzelfsprekend om de fysieke toegang van je bedrijf of organisatie te beveiligen met sloten en camera’s. Net zo belangrijk is het om je organisatie gedegen te beschermen tegen de gevaren van cybercriminelen. Dit vereist doorlopende aandacht, omdat criminelen steeds met nieuwe strategieën en aanvallen komen. Ook breidt het aantal technische oplossingen die gebruik maken van internet steeds verder uit. Geautomatiseerde scans bieden slechts een deel van de oplossing. Slechts een derde van de risico’s worden door dergelijke scans geïdentificeerd. Door je te richten op agile security blijven de beveiligingscontroles niet achter bij de nieuwe productreleases en innovaties.

Kwetsbaarheden opsporen met penetratietesten

Een pentest is een uitstekende manier om kwetsbaarheden en risico’s in de ICT-infrastructuur van jouw organisatie te identificeren. Met een penetratietest worden beveiligingssystemen omzeild door ethische hackers. Door kwetsbaarheden op te sporen en in kaart te brengen, is het mogelijk om de systemen beter te beveiligen tegen kwaadwillende cybercriminelen. De werknemers zijn niet altijd op de hoogte van deze geautoriseerde aanval, zodat dit echt inzicht biedt in de weerbaarheid van de organisatie en de reactie van de eigen medewerkers. 

Medewerkers trainen

Richt je niet enkel op de technologische oplossingen, maar zorg ervoor dat medewerkers altijd op de hoogte zijn van gevaren en risico’s. Vaak komen hackers binnen in een systeem door een menselijke fout, zoals het klikken op een verdachte link in een e-mail. Door hier voldoende aandacht naar uit te laten gaan, verklein je de risico’s.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7432795). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.