Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Infosequre ontwikkelt geaccrediteerd zorgpakket voor informatiebeveiliging

 

Infosequre kondigt vandaag haar Zorgpakket Informatiebeveiliging aan. Het pakket is speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden en geaccrediteerd voor 1 punt in het kwaliteitsregister V&VN;.

Hoewel zorgmedewerkers een hoge werkdruk ervaren, moeten zij ook hun jaarlijkse accreditatiepunten behalen om hun beroep te mogen uitoefenen. Om deze punten te behalen moeten ze zich onder andere laten bijscholen door speciale cursussen te volgen, die zijn goedgekeurd door een speciale accreditatiecommissie. Het samengestelde security awareness programma van Infosequre voldoet aan deze eisen en levert voor verpleegkundigen en verzorgenden accreditatiepunten op. 

Programma voor cyberbewustwording 

Het zorgpakket bestaat uit vier korte verdiepingsmodules met de volgende onderwerpen: privacy in het ziekenhuis, phishing, ransomware en onrechtmatige toegang tot het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Het programma sluit bovendien naadloos aan bij het reeds bestaande geaccrediteerde introductieprogramma van Infosequre: informatiebeveiliging voor ziekenhuizen. De modules in het zorgpakket behandelen de onderwerpen uit het introductieprogramma in meer detail en zorgen ervoor dat eerder opgedane kennis wordt opgefrist. 

Het belang van informatieveiligheid in de zorg 

In de zorg hebben medewerkers veelal te maken met patiëntgegevens, wat gepaard gaat met verschillende veiligheidsrisico’s. Het is daarom extra belangrijk dat medewerkers in deze sector op de hoogte zijn van de risico’s en het veiligheidsbeleid van de betreffende zorginstelling naleven. Infosequre maakt al jaren security awareness trainingen met en voor zorginstellingen. Aangezien zorgmedewerkers bij voorkeur ‘de handen aan het bed’ hebben is er weinig tijd voor bijscholingen. Met deze ervaring en kennis heeft Infosequre voor een heel gerichte aanpak gekozen. De trainingen zijn daarom kort en bondig en volledig afgestemd op zorginhoudelijke situaties. 

Arjen Kuik, verantwoordelijk voor de zorgsector bij Infosequre zegt: “Informatieveilig werken heeft een hoge prioriteit binnen de zorg, gezien er gewerkt wordt met veel gevoelige patiëntengegevens. Toch hebben ziekenhuizen vaak weinig ervaring met het aanleren van informatieveilig werken voor de mensen met de handen aan het bed. Tijd is schaars en afdelingen zijn onderbezet, waardoor cybersecurity trainingen niet de eerste prioriteit is. Bij Infosequre begrijpen we dat en daarom hebben we een speciaal security awareness programma ontwikkeld dat kort en bondig is en cyberbewustwording creëert voor een veilige digitale omgeving.” 

Meer informatie over het Zorgpakket Informatiebeveiliging van Infosequre kunt u vinden via: https://www.infosequre.com/nl/zorgpakket

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7375261). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.