Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KnowBe4 rapporteert verbetering van wereldwijde security culture

 

KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat de security culture wereldwijd in de afgelopen periode over het algemeen is verbeterd. Dit blijkt uit het 2022 Security Culture Report dat de onderzoekstak van het bedrijf KnowBe4 Research vandaag presenteert. Dit onderzoek brengt wereldwijd trends in security culture in kaart.

Onder security culture worden de ideeën, gewoonten en sociale gedragingen van een organisatie verstaan die van invloed zijn op hun cybersecurity. In het KnowBe4 Security Culture Report van 2022 is gekeken naar de zeven verschillende dimensies van security culture (houding, gedrag, cognitie, communicatie, naleving, normen en verantwoordelijkheden) in verschillende regio's en bedrijfstakken wereldwijd.

De belangrijkste bevindingen uit het rapport zijn:

  • In Afrika is er veel belangstelling voor security culture, met name in Zuid-Afrika, waar een hoger niveau van security culture werd bereikt.
  • In Azië lopen de scores op het gebied van security culture tussen de landen sterk uiteen. Terwijl Japan het redelijk goed doet, vertonen landen als Maleisië en Indonesië een verontrustend lage security culture-indexscore.
  • In Europa worden zowel Zweden als Ierland vaak als technologisch geavanceerd beschouwd. Naast deze twee landen hebben ook Italië en Bulgarije een hogere security culture.
  • In de VS bestaan er verschillen in security culture op basis van organisatiegrootte, waarbij kleine organisaties het over het algemeen beter doen dan grotere organisaties.
  • In Oceanië verschilt de security culture van Australië en Nieuw-Zeeland sterk van elkaar. Daarbij doen geen van beide landen het bijzonder goed.
  • Midden- en Zuid-Amerika beginnen nu met het meten van de security culture en elk jaar komen er meer landen uit deze regio's bij.

“Security culture houdt in hoe mensen denken over veiligere omgeving en hoe ze daarmee omgaan. Dit rapport richt zich op die belangrijke elementen”, zegt Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4. “In de nieuwe trendgegevens met betrekking tot security culture van de afgelopen twee tot drie jaar, is de security culture in alle regio's en bedrijfstakken over de hele linie verbeterd. Dit was de meest veelbelovende bevinding van ons onderzoek en benadrukt dat security culture moet worden gezien als een essentiële troef die wordt gebruikt om risico's te verminderen en security te verbeteren. Verder dragen KnowBe4's gesimuleerde phishing assessments, meetinstrumenten zoals de Security Culture Survey en aanbevelingen voor continue security awareness training bij aan het creëren van een verbeterde security culture over de hele wereld.”

Het 2022 Security Culture Report bevat antwoorden van KnowBe4-klanten - meer dan 257.000 werknemers in 1.456 organisaties over de hele wereld - die ook de Security Culture Survey hebben ingevuld. Bezoek https://www.knowbe4.com/organizational-cyber-security-culture-research-report om het 2022 KnowBe4 Security Culture Report te downloaden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7361150). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.