Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KnowBe4 zet nieuwe standaard voor het meten van Security Culture Maturity

 

Evidence-driven framework introduceert een methode om kennis, overtuigingen, waarden en gedrag van medewerkers te identificeren en te versterken, zodat zij een effectieve menselijke verdedigingslinie kunnen worden

KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste platform voor training en gesimuleerde phishing, introduceert het nieuwe Security Culture Maturity Model: het eerste model in de industrie dat specifiek is gericht op het meten van security culture. Het model is ontwikkeld door KnowBe4 Research en heeft KnowBe4's enorme dataset van security awareness, gedrag en cultuur als basis.

Security culture wordt omschreven als ‘de ideeën, gewoonten en sociale gedragingen van een groep mensen die de security beïnvloeden’. KnowBe4's Security Culture Maturity Model is een evidence-driven framework voor het begrijpen en benchmarken van de huidige security-gerelateerde volwassenheid van een organisatie, branche of regio. Het bestaat uit vijf verschillende maturity levels, gebaseerd op diverse factoren:

  • Level 1: Basic Compliance
  • Level 2: Security Awareness Foundation
  • Level 3: Programmatic Security Awareness & Behavior
  • Level 4: Security Behavior Management
  • Level 5: Sustainable Security Culture

“Security culture is een concept dat vaak wordt besproken maar zelden wordt begrepen”, zegt Kai Roer, chief research officer van KnowBe4. “Dit nieuwe en baanbrekende maturity-model biedt organisaties de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in waar ze staan met betrekking tot security-related maturity. Het KnowBe4 Security Culture Maturity Model voorziet security-leiders van een volledige gids waarmee ze security culture kunnen bevorderen door hun inspanningen op een hoger niveau te brengen.”

Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4: “Ik ben bijzonder enthousiast over dit model omdat het de potentie heeft om de wereld een data-driven blik te bieden in de ontwikkeling van security culture maturity. We hebben scores van ‘Culture Maturity Indicators’ (CMI's) bepaald waardoor dit model enorm precies kan werken. Natuurlijk zullen KnowBe4-klanten profiteren van meer precisie: hun data voedt het model namelijk automatisch. We ontwikkelen echter ook sets van measurement tools, worksheets en meer waar iedereen van profiteert.”

Klik hier om het KnowBe4 Security Culture Maturity Model te downloaden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7331254). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.