Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SentinelOne introduceert DataSet, een live enterprise dataplatform

 

Expertise op het gebied van cyberbeveiligingsgegevens wordt ingezet om ondernemingen te helpen realtime data op grote schaal op te nemen, op te slaan en te begrijpen

SentinelOne, leverancier van autonome endpoint-security, kondigt de introductie aan van DataSet, SentinelOne's oplossing voor gegevensanalyse. DataSet bouwt voort op de overname van Scalyr en gaat verder dan alleen cybersecurity use-cases. Het levert een onbegrensd enterprise dataplatform voor live dataqueries, -analyses, -inzichten en -retentie.

Het Singularity XDR-platform van SentinelOne is speciaal gebouwd om autonoom te verdedigen tegen beveiligingsrisico's, door cyberbeveiliging als een dataprobleem aan te pakken. Datasets vormen de basis voor AI-modellen die direct bepalen of gedrag goed- of kwaadaardig is. Individuele datapunten, automatisch gelinkt, leveren machine-made, gecontextualiseerde storylines voor de hele onderneming voor zichtbaarheid- en responsdoeleinden. EDR- en XDR-huntingqueries bieden samengestelde datasets waarmee threat hunters beter kunnen presteren dan de aanvallers. Elk aspect van de autonome cyberbeveiliging van SentinelOne is gebaseerd op data-expertise. Voor het leveren van de marktleidende autonome cyberbeveiliging verwerkt het petabytes aan data, exponentieel groeiend en in realtime.

“Om cyberbeveiliging effectief te laten zijn, moet het in een fractie van een seconde autonome beslissingen nemen, omdat elke milliseconde ertoe doet. De manier waarop SentinelOne cyberbeveiliging oplost met data, inspireerde ons om onze expertise, die verder gaat dan cyberbeveiliging, toe te passen op een breed scala aan zakelijke use-cases”, zegt Tomer Weingarten, CEO van SentinelOne. “Onze zakelijke klanten hebben dezelfde databehoeften als SentinelOne: ze willen live datasets snel begrijpen en gebruiken. We kondigen DataSet aan omdat we geloven dat elk bedrijf profiteert van de kracht om zijn gegevens te begrijpen en ernaar te handelen. Direct, gebruiksvriendelijk en efficiënt begrip van een dataset is de sleutel tot het nemen van betere zakelijke beslissingen.”

DataSet is een cloud-native flexibel enterprise dataplatform gebouwd voor alle soorten data - live of historisch, op petabyteschaal. Door data schemavereisten uit het opnameproces en indexbeperkingen uit queries te elimineren, kan DataSet enorme hoeveelheden live gegevens in realtime verwerken. Hierdoor levert het logbeheer, gegevensanalyse en alerts met ongeëvenaarde snelheid, prestaties en efficiëntie - gebouwd op een beveiligings- en privacy-first fundament.

Het data-gedefinieerde tijdperk

“Gedistribueerde cloud-infrastructuur en gecontaineriseerde applicaties dragen bij aan een enorme hoeveelheid snel bewegende data. De hoeveelheid data die in de komende drie jaar wordt gecreëerd, zal groter zijn dan de data die in de afgelopen 30 jaar is gecreëerd”, zegt Stephen Elliot, Group VP, Research IT, Cloud Operations en DevOps bij IDC. "Het vermogen om op kosteneffectieve wijze data op schaal te analyseren, wordt een noodzaak voor elke organisatie."

Asana, Copart, TomTom en DoorDash, selecteerden DataSet om alle typen data te analyseren, zonder tijdslimiet - streaming en historisch. CTO's, CIO's, engineering- en IT-teams selecteren DataSet, ter vervanging van Elastic en Splunk, om de kracht van hun data te benutten. Legacy data-oplossingen zijn duur, traag en niet in staat op te schalen naar het realtime tempo dat de business en technologie vereist. In het door data gedefinieerde tijdperk geloven wij dat ondernemingen die hun gegevens het meest effectief kunnen benutten, het best zullen presteren in hun eigen markten.

Ervaar DataSet

Met de introductie heeft SentinelOne Rahul Ravulur aangesteld om DataSet te leiden. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bouwen en benutten van enterprise-producten op grote schaal, meest recentelijk bij Splunk.

"SentinelOne neemt een gedurfde stap om zijn data-expertise te externaliseren - om alle bedrijven te helpen de kracht van hun data te ontsluiten", aldus Ravulur. “Met de introductie van DataSet helpen we organisaties af te stappen van trage, dure legacy-platforms die de schaalbaarheidsvereisten van de toekomst niet aankunnen. DataSet is gebouwd voor de toekomst van data-inzichten en -actie.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7319834). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.