Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilige datacommunicatie met sim-kaart

 

Steeds meer apparaten verbinden met datacenters via een 4G-, en straks een 5G-netwerk. Denk aan mobiele telefoons, laptops, camera’s, parkeerautomaten, slimme meters, etc. Maar ook complexe systemen in voertuigen van bijvoorbeeld vervoersmaatschappijen, hulpdiensten en defensie maken gebruik van deze vorm van communicatie. Naast de bestaande vormen van beveiliging biedt het Authus netwerkbeveiligingssysteem van HENZ ICT nu ook Device Binding waarmee misbruik van ontvreemde of verloren SIM-kaarten wordt tegengegaan.

Device Binding 

Het Authus netwerkbeveiligingssysteem van HENZ ICT kende al een module voor het authentiseren van SIM-kaarten (APN/VPN-module) maar is nu uitgebreid met een extra beveiliging; Device Binding. Met Device Binding wordt er binnen Authus een koppeling gelegd tussen het IMEI-nummer van het apparaat waar de SIM-kaart in zit en het SIM-kaartnummer (IMSI-nummer). Bij de eerste authenticatie van een SIM-kaart worden deze gegevens automatisch in Authus opgeslagen. Bij iedere volgende authenticatiepoging wordt gecontroleerd of de combinatie van het IMEI- en IMSI-nummer nog klopt. Is dit niet het geval dan wordt de toegang tot het netwerk geweigerd en gaat er een alert naar de netwerkbeheerder. Zo krijgen ontvreemde of verloren SIM-kaarten geen toegang meer tot het netwerk en wordt het misbruik gelogd. Tevens biedt Device Binding functionaliteit voor onder meer het blokkeren, vervangen en uitfaseren van SIM-kaarten. Device Binding is onder andere operationeel bij de grootste veiligheidsorganisatie van Nederland.

Ervaring HENZ ICT 

Binnen HENZ ICT hebben we al jarenlang ervaring met het implementeren van beveiligingsoplossingen voor complexe netwerken. HENZ ICT levert dit in de vorm van turnkey projecten aan zowel overheden als commerciële bedrijven.

Meer weten 

Wilt u weten hoe wij uw netwerk beter kunnen beveiligen? Neem dan contact op met HENZ ICT, +31 (0)20 895 0 895, of stuur een bericht aan sales@henz.nl. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6702075). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.