Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Flowmon en F5 gaan DDoS-aanvallen tegenhouden

 

Flowmon Networks is lid geworden van F5 Networks' Technology Alliance Program (TAP). Beide partners gaan samen een oplossing introduceren die zowel Internet Service Providers als bedrijven automatisch beschermt tegen multi-vector DDoS-aanvallen. De gezamenlijke oplossing van Flowmon Networks en F5 wordt in de Benelux geleverd door Infradata.

Nieuwe generatie cyberaanvallen
Recente cyberaanvallen, zoals het Mirai-botnet dat misbruik maakte van IoT-kwetsbaarheden, tonen aan dat er een nieuwe generatie DDoS-aanvallen op komst is. Het IoT biedt aanvallers namelijk de mogelijkheid 'denial of service' aanvallen van een nog ongekende omvang uit te voeren. Tegelijkertijd moeten organisaties zich ook blijven verdedigen tegen anders aanvalsmethoden, zoals DNS flood.

Integratie Flowmon DDoS Defender en F5 BIG-IP AFM
De gezamenlijke verdedigingsoplossing is gebaseerd op een integratie van Flowmon's DDoS Defender met de F5 BIG-IP Advanced Firewall Manager (BIG-IP AFM). Flowmon observeert en leert continu van netwerkverkeer, voor het detecteren van onrechtmatigheden en anomalieën. Zodra een DDoS-aanval wordt gedetecteerd geeft Flowmon inzicht in de karakteristieken ervan en wordt het verkeer automatisch omgeleid naar de BIG-IP AFM. Vervolgens kan F5's BIG-IP AFM automatisch het beste mitigatiepad bepalen. Als de aanval is afgeslagen informeert F5's BIG-IP AFM de Flowmon DDoS Defender daarover en is zowel de oorspronkelijke routering als configuratie weer te herstellen.

Automatische verdediging
"Onze gezamenlijke oplossing combineert Flowmon's bewezen DDoS-detectie met de mitigatiemogelijkheden van het F5 BIG-IP-platform", zegt Petr Springl, Director of Products & Alliances bij Flowmon Networks. In een tot nu toe nog ongekende mate van automatisering. Daarom biedt deze oplossing zowel een snellere verdediging als minder handmatig werk voor de netwerk- en systeembeheerder, terwijl die het volledige mitigatieproces onder controle heeft."

Intelligente securityservices
"F5 BIG-IP AFM biedt intelligente securityservices en een flexibel schaalbare mitigatie tegen DDoS-aanvallen op alle netwerklagen, voordat deze schade kunnen aanrichten", zegt Frank Strobel, Director Business Development Security Partnerships bij F5 Networks. "F5 BIG-IP AFM kan namelijk DDoS-aanvallen van vrijwel elke omvang tegenhouden die applicaties, firewalls, securitysystemen en netwerkinfrastructuren proberen te verstoren."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6281321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.