Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cybersprint wint Dutch Fintech Award

 

Cybersprint wint Dutch Fintech Award

Nederlandse start-up Cybersprint heeft een award in de wacht gesleept voor meest innovatieve start-up in de categorie Risk, Intelligence & Security. Dat heeft een jury geoordeeld tijdens de Dutch Fintech Awards, een prijsuitreiking voor de meest innovatieve bedrijven binnen de financiële sector en plaatsvond op 21 april 2017 op het hoofdkantoor van de Rabobank Utrecht.

De inkt van de handtekeningen op het investeringscontract met InnovationQuarter is nog maar net droog of het bedrijf behaalt alweer de volgende mijlpaal.
Realtime phishing en malware opsporen
Cybersprint heeft een platform ontwikkeld om phishing- en malwarewebsites in kaart te brengen en realtime te monitoren. Verouderde servers en websites zijn favoriete targets voor criminelen en de platform van Cybersprint geeft een overzicht van alle publiekelijk toegankelijke websites die behoren tot de organisatie. Met behulp van realtime intelligence-feeds, wordt elke afwijking op basis van visuele en gedragsveranderingen gerapporteerd. Hierdoor is het bedrijf door middel van het platform in staat om klanten onmiddellijk op de hoogte te brengen van hacks of verdachte activiteiten.

Sinds de oprichting in 2015 richt de start-up zich onder leiding van CEO Pieter Jansen op financiële dienstverleners en overheden: “Vooral voor bedrijven die gevoelige persoonsgegevens beheren via publiek toegankelijke websites is het van essentieel belang om deze sites continu te monitoren op kwetsbaarheden. Malware, phishing en gestolen gegevens en datalekken zijn actuele problemen waar veel banken en andere financiële dienstverleners mee te maken hebben. Deze award is naast een erkenning voor ons product, ook een stimulans voor de financiële sector om cybercriminaliteit een stap voor te zijn,” zegt een trotse Pieter Jansen.

Sinds de vestiging in The Hague Security Delta (HSD) in juni 2016 heeft Cybersprint bij een aantal financiële instellingen en overheidsinstanties tot haar klantenkring mogen rekenen. Daarnaast zijn er samen met de klanten aanvullende business cases ontwikkeld

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6009606). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.