Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

F-Secure koopt Little Flocker

 

Overname

Geïntegreerd in F-Secure XFENCE gaat de technologie Little Flocker F-Secure’s macOS-beveiligingsproducten voor op het werk en thuis verrijken met geavanceerde malware blocking.

Digitaal beveiligingsbedrijf F-Secure heeft Little Flocker gekocht. De toepassing, ontwikkeld door een private app-ontwikkelaar, staat bekend als de meest geavanceerde beveiligingstechnologie voor macOS. De meeste beveiligingsoplossingen voor de Mac gebruiken traditionele manieren van detectie van malware (signature-based), maar zij beschermen Mac-gebruikers niet tegen moderne aanvallen. Little Flocker beschermt Macs met geavanceerde, op gedrag gebaseerde analyses en monitort apps die vertrouwelijke bestanden en systeembestanden proberen te benaderen. Daarnaast signaleert en blokkeert het ook ransomware. F-Secure gaat Little Flocker’s next-generation beveiligingsengine inbouwen in zijn nieuwe XFENCE-technologie, als aanvulling op F-Secure’s endpoint-oplossingen.

Macs steeds vaker doelwit
De mythe dat Macs geen extra bescherming nodig zouden hebben tegen ransomware, achterdeuren en andere softwarematige kwetsbaarheden, is aan het verdwijnen. Macs genieten steeds vaker de aandacht van hardnekkige aanvallers vanwege de populariteit van Apple-producten bij medewerkers op senior niveau en andere doelwitten die waardevolle informatie bezitten. Door Little Flocker’s specialistische technologie in te bouwen in F-Secure’s endpoint protection porfolio als XFENCE, breidt F-Secure zijn portfolio uit voor de detectie van nog onbekende dreigingen (zero-day attacks), ongeacht het platform waarop gebruikers willen werken.

“Macs zijn zeer aantrekkelijk geworden voor aanvallers die organisaties willen binnendringen. Met de technologie van Little Flocker verbeteren we het gedragsgebaseerd blokkerend vermogen van de Mac om ook hedendaagse aanvallers te kunnen tegenhouden”, zegt Mika Ståhlberg, Chief Technology Officer bij F-Secure.

Beveiligingscloud
F-Secure gaat Little Flocker’s technologie integreren in zijn eigen beveiligingscloud en toepassen in het zakelijke product Protection Service for Business. Deze oplossing biedt centraal beheer voor computer, mobiel en server, waarbij patch-management en mobile device management (MDM) automatisch geïntegreerd zijn. De technologie komt in een later stadium beschikbaar voor consumenten als onderdeel van F-Secure SAFE.

Voor techneuten blijft F-Secure de technologie zelf aanbieden als next-generation cyber security oplossing F-Secure XFENCE, welke beschikbaar is via gratis beta-technologie op https://campaigns.f-secure.com/xfence.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5995524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.