Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo help je bij hybride werken

 

Hybride werken is de methode van de toekomst. De grote bijeenkomsten vinden op kantoor plaats. De dagelijkse bezigheden doen de medewerkers vanuit huis. Dat neemt niet weg dat het thuiskantoor wel ook aan de standaard van het bedrijf moet voldoen. Daar kan je als werkgever een grote rol in spelen.

Zo zoek je bijvoorbeeld naar de beste monitor voor thuiswerken. Zoals je ook zorgt voor andere technologische hulpmiddelen die een grote rol kunnen spelen. Wat moet je nog meer doen?

Toegang tot informatie

Draadloze netwerken worden belangrijker en belangrijker. Zeker met de opkomst van hybride werken kan je hier veel aan hebben. Niet in de laatste plaats omdat je er zeker van wilt zijn dat je de medewerkers alle mogelijkheden biedt om toegang te hebben tot alle informatie die nodig is. Werken vanuit huis betekent immers dat niet meer zomaar even naar het archief gelopen kan worden. Daar heb je dus andere middelen voor nodig. Clouddiensten bieden een oplossing, maar ook andere vernieuwingen kunnen een oplossing bieden.

Zorgen voor verbinding

Werken op afstand in een hybridevorm biedt veel voordelen. Er zijn echter ook wel wat nadelen. Zo is er minder verbinding en minder contact met collega’s. Ook daar moet je als werkgever een rol in spelen. De juiste software voor digitale meetings en onderlinge communicatie aanbieden is daar een voorbeeld van. Ook de communicatie middelen zoals een headset of slimme oordopjes zijn van groot belang om het gemakkelijk te maken. Neem hier als werkgever het voortouw in. Dit geeft je namelijk de zekerheid dat je ook echt weet dat alle medewerkers op dezelfde lijn zitten als het om dit soort zaken gaat.

Fysieke benodigdheden verzorgen

Niet alleen de ICT-benodigdheden moeten door jou als werkgever op orde worden gebracht. Het is ook belangrijk dat je zorgt dat de fysieke benodigdheden voor het perfecte thuiskantoor geleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan een zit-stabureau om maximale productiviteit te realiseren. Of denk aan het plaatsen van een ergonomische stoel. Die zorgt ervoor dat er geen last of blessures ontstaan. Daarmee kan je dus al snel heel veel bereiken. Dit soort zaken zijn van groot belang om het hybride werken te laten slagen. Maak dit dus minstens zo belangrijk als de IT-oplossingen die nodig zijn voor de medewerkers om succesvol aan de slag te gaan.

Op zoek naar nieuwe mogelijkheden

Het hybride werken kent dan wel zijn doorbraak, maar het staat nog altijd in de kinderschoenen. Dat betekent dus ook dat het slim is om in de gaten te houden wat er allemaal nog gaat gebeuren op dit vlak. Zo kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om een techblog te volgen. Daar kan je altijd lezen over de laatste nieuwtjes op dit vlak. Met als voordeel dat je daardoor dus ook altijd op de hoogte bent van wat je moet doen en laten om het werken tussen thuis en kantoor te bevorderen. Je zal merken dat je als ondernemer veel meer uit de mogelijkheden kan halen dan je altijd dacht in het verleden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7386153). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.