Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MH-IT zoekt partners voor outsourcingsproject

 

Vooral in het MKB en bij lokale overheden groeit het gebrek aan zowel deskundig als betaalbaar ICT-personeel met de dag. MH-IT heeft de oplossing: outsourcing van ICT-activiteiten naar Bulgarije. De onderneming van oprichter Michel Heinst zoekt lokale partners in Europa, die het beheer onsite kunnen uitvoeren en deze diensten aan een breed publiek kunnen verkopen.

Michel Heinst van MH-IT is reeds zestien jaar voor verschillende distributeurs actief met de verkoop van hardware- en softwareproducten zoals servers, storage, pc’s, laptops en in Europa en Amerika. De laatste 3,5 jaar doet hij dat als ondernemer vanuit Bulgarije. “Niet alleen de lagere personeelskosten, maar zeker ook het hoge niveau van ICT-opleidingen in met name de hoofdstad Sofia vormen daarvoor de reden”, verklaart Heinst. “Wereldspelers als HPE, VMware, SAP en Ingram Micro profiteren al jaren van het grote aanbod aan hoogopgeleid Bulgaars ICT-personeel.”

Aangemoedigd door het Bulgaarse succes met hardware- en softwareproducten, besloot Heinst ook services te gaan leveren. “Denk aan het beheer op afstand van lokale werkplekken, onsite installaties, migratietrajecten, applicatiebeheer en softwareontwikkeling. Kleinere organisaties in Nederland, zoals MKB en lokale overheden, kunnen door het tekort moeilijk aan ICT-specialisten komen. En als ze die vingen zijn deze nauwelijks nog betalen. Arbeidsmarktprognoses van de Universiteit Maastricht laten zien dat vooral het MKB nog tot 2022 de grootste moeite heeft om geschikte ICT-professionals te vinden. Onze Bulgaarse specialisten kunnen ICT-werkzaamheden heel betaalbaar overnemen.”

Waarom Bulgarije?

De keuze voor Bulgarije komt niet uit de lucht vallen. Heinst: “De bruto loonkosten en de belastingdruk zijn er vele malen lager dan in Nederland. Het grotere aanbod aan ICT-professionals komt onder andere doordat in Sofia veel meer vrouwelijke studenten ICT-opleidingen volgen dan in Nederland. Hier is liefst 57 procent van de ICT-plekken in organisaties moeilijk vervulbaar; in Bulgarije slechts 39 procent. Verwacht trouwens geen taalproblemen als je ICT-activiteiten verplaatst naar Bulgarije, want het directe contact verloopt altijd via onze Nederlandse accountmanagers.” En doordat het in Bulgarije maar een uur later is kunnen we de werkuren eenvoudig aanpassen naar de wens van de klant."

De werkwijze van MH-IT is anders dan die van (grote) cloud bedrijven, waarschuwt Heinst. “Die verhuren alleen een stuk hardware; de support moet extra worden aangeschaft tegen doorgaans hoge tarieven. Eigen applicaties worden door deze cloud bedrijven helemaal niet ondersteund, dus daarvoor is weer een andere partner nodig. Overigens maakt het voor onze Bulgaarse oplossing niet uit of de hardware bij de klant zelf staat, in een cloud als Azure, AWS of Google, of in ons eigen hostingcentrum met de nieuwste serverproducten van HPE, Dell, Lenovo en Cisco.”

Flexibel

Tot slot: waarom niet outsourcen via de gevestigde namen? “Grote partijen richten zich op grote bedrijven”, besluit Heinst. “Wij richten ons volledig op het MKB en lokale overheden. We zetten onze klanten en hun specifieke behoeftes op 1, willen uitblinken in flexibiliteit en bieden een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.”

De nieuwe formule van outsourcing is succesvol, en daarom zoekt Heinst meerdere lokale ICT-partners in West-Europa, ook in Nederland, die het beheer onsite kunnen uitvoeren en de diensten van MH-IT aan een breder publiek kunnen verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6373154). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.