Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Infosequre kondigt ransomware training aan

 

Infosequre heeft haar nieuwe ransomware training aangekondigd. Dankzij deze interactieve training kunnen organisaties voorkomen dat cybercriminelen computerbestanden versleutelen en om losgeld vragen.

De ransomware training geeft medewerkers handvatten om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Binnen 15-20 minuten weten deelnemers wat ze kunnen doen om zichzelf en hun organisatie te beschermen tegen een ransomware aanval. Dankzij de interactieve online training, worden deelnemers meegenomen op een avontuur waarbij ze zelf op onderzoek uitgaan. Op deze manier leren medewerkers ransomware signalen te herkennen, welke maatregelen ze moeten nemen bij een aanval en wat ze kunnen doen om ransomware te voorkomen. Gedurende de training krijgen medewerkers herkenbare situaties te zien die ze ook in hun dagelijks werk tegenkomen. Op deze manier herkennen medewerkers de belangrijkste kenmerken van ransomware en zullen ze minder snel de fout ingaan. Daarnaast ontvangen beheerders een rapportage, zodat ze kunnen testen wat het kennisniveau is en wie er heeft deelgenomen.

Volgens Infosequre worden trainingen voor ransomware steeds meer noodzakelijk, gezien de hoeveelheid ransomware aanvallen alleen maar toenemen. De reden voor deze toename is dat kwaadwillenden geen technische kennis meer nodig hebben om een ransomware aanval uit te voeren. Via het darkweb is het mogelijk om op marktplaatsen ransomware aanvallen te kopen in de vorm van kant-en-klaar pakketten en Ransomware-as-a-Service. Door een netwerk van partners op te zetten, om ransomware op brede schaal te verspreiden, kunnen cybercriminelen eenvoudig losgeld eisen en de winst flink opschroeven.

Bovendien worden cybercriminelen die ransomware aanvallen plegen agressiever. Steeds vaker stappen cybercriminelen over van simpele ransomware modellen naar gecombineerde aanvallen, waarbij gegevens worden overgeheveld voordat ze worden versleuteld. In deze gevallen heeft het niet betalen van losgeld tot gevolg dat de informatie niet vernietigd wordt, maar juist wordt gepubliceerd op openbare bronnen of zelfs verkocht op (gesloten) veilingen.

“Ransomware is de nachtmerrie van ieder bedrijf. Het is vaak lastig om er vanaf te komen en de schade aan je bedrijfsvoering is ook niet mals. Voorkomen is dan ook beter dan genezen,” aldus Wilbert Pijnenburg, commercieel directeur CISA, CISSP bij Infosequre. “Met name medewerkers vormen een risico omdat bij meer dan 70% van de ransomware incidenten de menselijke factor een rol speelt. Dankzij onze nieuwe ransomware training leren medewerkers hun gedrag aan te passen ten behoeve van de cyberveiligheid. Hierdoor worden medewerkers zich bewuster van de risico’s, waardoor de kans op een ransomware aanval aanzienlijk zal verminderen.”

De ransomware training is een ideale aanvulling op alle andere trainingen van Infosequre. Bovendien is de training eenvoudig op te starten via het self-service platform van Infosequre of een eigen Learning Management Platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7444672). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.