Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bit Academy verhuist voor meer verbinding met het bedrijfsleven

 

Bit Academy kondigt vandaag aan dat het zijn locatie in Amsterdam verhuist naar TNW Spaces in Amsterdam West. Dankzij de verhuizing kan de vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs verder groeien en zijn studenten nauwer in contact brengen met toonaangevende start- en scale-ups binnen Europa. Op deze manier maakt de opleiding het mogelijk om IT-studenten snel te laten instromen bij de snelgroeiende bedrijven die verbonden zijn aan TNW Spaces.

De nieuwe locatie is gelegen aan het Koningin Wilhelminaplein te Amsterdam en biedt ruimte voor 150 studenten. Het gebouw heeft de allernieuwste faciliteiten voor een optimale leer- en werkomgeving en is voorzien van klaslokalen, eventruimtes, parkeerplaatsen, loungeplekken, vergaderruimtes, koffiespots en een spectaculair atrium. Bovendien is de locatie eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer en ligt het aan een optimale zichtlocatie nabij de A10.

Het toegankelijke kantoor en de community van TNW spaces past perfect bij de Bit Academy, omdat het onderwijsprogramma van de Bit Academy praktijkgericht is en studenten de vrijheid krijgen om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. Bovendien kunnen studenten in contact komen met de levendige tech community van The Next Web. Hier kunnen ze nieuwe contacten leggen, deelnemen aan events en zich laten inspireren door succesvolle start- en scale-ups, freelancers en ondernemers. Op deze manier ontstaat er een inspirerende omgeving die samenwerking en het uitwisselen van ideeën stimuleert. Daarentegen kunnen bedrijven door de aanwezigheid van de Bit Academy eenvoudiger in contact komen met IT-talent en hen laten instromen.

Robert-Jan de Laive, founder en Managing Director bij TNW Spaces: “De Bit Academy is een prachtige aanvulling binnen onze community omdat de studenten net als onze leden een passie delen voor technologie. Bovendien is het een praktische en oplossingsgerichte IT-opleiding, waardoor onze leden de mogelijkheid krijgen om samen te werken met jong talent. Voor de studenten geldt daarentegen dat ze dankzij onze community op een toegankelijke en informele manier in contact kunnen komen met het bedrijfsleven.”

“We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en blij met de verhuizing naar TNW Spaces West. Het is een prachtig multifunctioneel pand die veel plek biedt voor inspiratie. Dankzij de locatie, de verschillende soorten werkplekken en de levendige community is de locatie een échte innovatie hub die niet alleen inspirerend is voor onze studenten, maar ook voor onze medewerkers,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Daarnaast zien we dat steeds meer mbo-scholen docenten willen verplichten om voortaan een deel van hun lessen online te verzorgen. Wij geloven echter dat fysieke aanwezigheid en direct contact met het bedrijfsleven het beste is voor de ontwikkeling van studenten. Dankzij het nieuwe pand kunnen onze studenten fysiek aanwezig zijn wanneer zij dit willen. Bovendien zitten ze tussen dé tech bedrijven die er op dit moment toe doen.”

Het nieuwe adres van Bit Academy is: Koningin Wilhelminaplein 1, 1062 HG Amsterdam

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7293803). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.