Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kun je koel blijven tijdens het thuiswerken?

 

Alhoewel het inmiddels weer mogelijk is om te werken op kantoor, kiezen diverse bedrijven ervoor om het thuiswerken te laten blijven. Hun werknemers gaan dus gebruik maken van een combinatie van het kantoor en het huis. Werk jij als ICT’er ook voor zo’n onderneming of werk je alleen maar vanuit huis omdat je een eigen onderneming hebt?

Je wilt dan in de zomer tijdens het thuiswerken natuurlijk wel koel blijven aangezien je anders niet goed kunt werken. Met behulp van de onderstaande tips is dit zeker mogelijk, terwijl een mobiele airco 12000 BTU hierbij sowieso ook zal helpen. 

Ventileren

De truc hier is om je ramen te openen maar je gordijnen te sluiten. Je wilt een briesje, want er is niets erger dan tijdens een hittegolf voor een langere periode in een airless ruimte te zitten, maar je wilt ook de zon buiten houden.

Eten

Er is een reden waarom we in de zomer salades eten, componenten zoals sla, selderij en komkommer hebben een hoog watergehalte om je beter gehydrateerd te houden. Ze zouden daarom je nieuwe lunches moeten vormen. Probeer ondertussen vlees uit je dieet te schrappen. Wanneer je lichaam vlees afbreekt, verbruikt het extra energie, waardoor warmte ontstaat. Dit is een proces dat thermogenese wordt genoemd, maar je kent het misschien beter omdat vlees zweet.

Hydrateren

Zelfs stilzitten in een hittegolf is een recept voor zweet, dus zorg ervoor dat je de hele dag door je vochtgehalte op peil houdt. Pak een flesje water en neem regelmatig een slokje. Vermijd thee of koffie, want cafeïne zal je uitdrogen. Je beloning voor het drinken van meer water zal zijn om meer tijd door te brengen tegen het koude porselein van je toilet. Ook dat is tijdens een warme dag erg fijn!

Verkoelen

Daarnaast is een mobiele airco kopen ook zeker een aanrader in de zomer. Dit apparaat zal de ruimte waarin je werkt verkoelen. Zorg er wel voor dat je kiest voor een stil exemplaar. De airconditioners kunnen namelijk nogal veel lawaai maken waardoor je afgeleid kunt worden, waar je uiteraard niet op zit te wachten. Bovendien moet je een mobiele airco zonder slang kopen als er in je kantoor geen raam zit. 

Uitkleden

Je werkt vanuit huis. HR kan niet beledigd zijn als je je niet goed kleedt. Trek op zijn minst je sokken uit. Naarmate dingen steeds ondraaglijker worden, is het geen schande om je uit te kleden maar zorg ervoor dat je wat kleding in de buurt laat als je dat doet. Zo raak je minder in paniek als er een bezorger aanklopt of als je ineens moet videobellen met een collega of klant, wat als ICT’er nog wel eens voorkomt.

Rijden

Dit is helemaal niet ecologisch verantwoord, maar dat nemen we even voor lief. Je huis heeft mogelijk geen airconditioning, maar je auto wel. Als je overdag een pauze hebt, rijd dan 10 minuten rond om af te koelen. Zorg er wel voor dat je op tijd weer thuis bent! 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7256966). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.