Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Juniper ondersteunt Telefónica bij uitrol 5G

 

Juniper ondersteunt Telefónica bij uitrol 5G

Juniper Networks, marktleider op het gebied van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, gaat Telefónica, één van ‘s werelds grootste telecommunicatiebedrijven, ondersteunen bij de geplande uitrol van 5G-diensten. Juniper heeft deelgenomen aan het recente technologie-overzichtsevent “Telefónica Talks”, gehouden voor de zeventien wereldwijde divisies en duizenden werknemers van het bedrijf om het onderwerp 5G aan te kaarten.

Tijdens het online event heeft Juniper de hordes besproken van sterk toenemende connectiviteit, van steeds hogere verkeersdichtheid en van de security-vereisten die 5G oplegt aan netwerken. Dit alles moet dan wel in balans zijn met de stijgende druk van de alsmaar hogere verwachtingen die worden gesteld door organisaties die hun business zien transformeren en die naar 5G-diensten kijken om nieuwe digitale businessmodellen en inkomstenstromen mogelijk te maken. Juniper heeft tijdens de sessie het belang belicht van flexibele (agile), schaalbare, intelligente en veilige ip-netwerken als de basis voor effectieve 5G-diensten waarmee Telefónica zijn klanten innovatie en topkwaliteit kan bieden op terreinen als IoT (Internet of Things) op zeer grote schaal, mobiele video-uitzendingen, connected voertuigen, en mobiele breedband in dichtbevolkte gebieden.

Quotes

'Telefónica is ervan overtuigd dat 5G een enorme impact zal hebben op de netwerkinfrastructuur. Deze impact valt slechts in te perken door gebruik te maken van opkomende technologieën met een disruptieve werking, zoals NFV en SDN. Die technologieën maken geautomatiseerde, flexibele en veilige diensten op grote schaal mogelijk. Dit is de reden dat we Juniper hebben uitgenodigd om ons wereldwijde personeelsbestand uitleg te geven over de waarde van onze ip-investeringen in de voortdurende netwerkinnovatie van Juniper. Onze werknemers kunnen zich daarmee zeker voelen dat we toegerust zijn om de digitale innovatie te bieden die onze klanten verwachten: nu en in de toekomst.'

- Enrique Blanco, global chief technology officer, Telefónica Group


'Juniper voorziet een reis naar een tijdperk dat we tooien met de term Digital Cohesion. In die toekomst komen mega-services naadloos, intelligent en automatisch samen om online de unieke vereisten voor werk en privé van iedere gebruiker te kunnen voorspellen en faciliteren. Dat faciliteren gebeurt dan via 5G-infrastructuur om deze diensten overal toegankelijk te maken. Internationale telecomaanbieders, zoals Telefónica, bevinden zich in de voorhoede om het tijdperk van Digital Cohesion te realiseren. Wij delen de visie van Telefónica voor het fundamentele belang van geavanceerde, innovatieve, open en ook veilige netwerken om deze datarijke diensten op basis van 5G effectief en op grote schaal te kunnen brengen.'

- Rami Rahim, chief executive officer, Juniper Networks

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5970857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.