Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

5 assistenten die voor iedere ondernemer onmisbaar zijn

 

Een kapitein kan het nooit alleen. Los van de weersomstandigheden is het goed functioneren van de stuurmannen en de matrozen essentieel om goed te kunnen varen. Vervang de weersomstandigheden door het economisch klimaat en de stuurmannen en matrozen door personeel en je snapt dat een ondernemer het zaakje niet alleen kan rooien. In dit artikel ontdek je welke assistenten voor (vrijwel) iedere ondernemer onmisbaar zijn.

Executive assistant

Met een goede executive assistant weet je zeker dat er geen dubbele afspraken worden gemaakt en dat je ook nog gaten in je agenda overhoudt. Het takenpakket van de executive assistant houdt overigens niet op bij de agenda. Ook zakenreizen, etentjes en het beheren van projecten wordt door deze assistent opgepakt. Deze persoon is een organisatorisch talent en kan een boodschap op een correcte manier overbrengen. Daarnaast is een goede executive assistant op zijn minst tweetalig en is stress een onbekend begrip.

Management assistant

Waar een executive assistant goed tegen stress moet kunnen, geldt dat minstens zo voor een management assistant. De voornaamste taak van deze collega is om het Management Team soepel te laten draaien. Het MT is een belangrijke schakel, dat belangrijke beslissingen moet nemen. Over die beslissingen moet worden vergaderd. Dit regelt de management assistant. Het is veel meer dan een notulist of iemand die voor de koffie zorgt. De management assistant is de onmisbare en vaak ontbrekende schakel in een soepel werkend MT.

Een coach

Een coach is geen assistent zoals de vorige twee, maar mag je meer als een assistent op persoonlijk vlak zien. Het ondernemerschap is zwaar en kan zijn tol eisen, zowel fysiek als mentaal. Veel ondernemers vinden het lastig om de juiste balans te houden tussen zakelijk en privé. Daar komt een coach bij kijken. Het is goed om met iemand te kunnen overleggen die meer afstand heeft. Coaches zijn vaak zelf ondernemer geweest en kunnen anderen behoeden voor de valkuilen waar ze zelf in zijn gevallen.

Een adviseur

De adviseur is de ideale sparringpartner voor een manager of directeur. De ideale adviseur heeft eenzelfde soort rol vertolkt, maar hoeft niet uit dezelfde branche te komen. Soms is dit zelfs een voordeel, om tot nieuwe inzichten te komen. De kracht van een adviseur is er op vele vlakken. Deels is het een luisterend oor. Daarnaast kan er door uit eigen ervaring te putten een cruciale draai aan bedrijfsplannen worden gegeven.

Virtual assistant

De virtual assistant is een manusje van alles. Ze kunnen eigenlijk alles, van het beheren van je website tot het maken van toffe filmpjes voor je socials. En het plannen van vergaderingen en het regelen van een zakentrip pakt deze assistent ook graag op. Een VA werkt vanuit huis, maar kan indien gewenst uiteraard ook op kantoor komen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7510855). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.