Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vermijd deze fouten bij het verkopen van je bedrijf!

 

Hoe snel een bedrijf verkoopt, hangt af van een aantal factoren, waaronder het grotere economische klimaat. Een bloeiende of een slechte economie is echter niet het enige dat telt wanneer een eigenaar een plan voor de verkoop van zijn bedrijf bepaalt. Het proces van het verkopen van een bedrijf kan langer duren dan veel ondernemers verwachten.

Voor mensen die het proces zo soepel mogelijk willen laten verlopen, zijn er een aantal fouten die ze zeker willen vermijden bij een bedrijf verkopen. Daarover lees je in dit artikel meer! 

Geen profijt trekken van professionele hulp 

Het is een vergissing om aan te nemen dat een eigenaar alles zelf kan doen als het gaat om de verkoop van een bedrijf. Wanneer een persoon zijn huis verkoopt, huren ze hoogstwaarschijnlijk een makelaar in. Evenzo moeten eigenaren, wanneer het tijd is om een ​​bedrijf te verkopen, advies vragen aan de verkoopkant. Een expert zijn in het runnen van een bedrijf is iets anders dan een expert zijn in het verkopen van hetzelfde bedrijf. Eigenaren willen er zeker van zijn dat ze de best mogelijke prijs krijgen, en het inhuren van professionals om het resultaat te helpen is zeker aan te raden.

Niet voorbereid zijn

Wanneer iemand zijn bedrijf verkoopt, zijn er een aantal dingen die ze willen doen om zich voor te bereiden voordat ze het te koop aanbieden. Alle bedrijven zullen profiteren van wat opruimen en schoonmaken voordat ze op de markt worden gebracht, net zoals een huis zou doen als het te koop zou staan. Enkele van de plaatsen waar eigenaren willen kijken of ze wijzigingen moeten aanbrengen, zijn onder meer:

  • Organisatie van boeken en documenten
  • Dreigende of hangende rechtszaken
  • Twijfelachtige of buitensporige belastingaftrek
  • Overwegingen voor personeel

Sommige van deze problemen hebben geen snelle oplossingen. Dat betekent dat eigenaren zichzelf de tijd willen geven om zich van tevoren voor te bereiden.

Kopers niet vooraf kwalificeren

Het is altijd een goed idee om kopers vroeg in het proces te kwalificeren. Dit kan verkopers helpen tijd te besparen die anders zou worden verspild aan mensen die de deal niet kunnen nakomen. Het zorgt er ook voor dat de mensen met wie ze te maken hebben legitiem geïnteresseerd zijn in de aankoop van het bedrijf. Dit is ook belangrijk omdat eigenaren niet het risico willen lopen gevoelige of privé-informatie over het bedrijf weg te geven aan mensen die niet vooraf zijn gekwalificeerd.

Onjuist prijzen bij bedrijf verkopen

Wanneer je begint na te denken over hoe je je bedrijf kunt verkopen, is een van de eerste dingen waar je over na zou kunnen denken de prijs. Het kiezen van de juiste prijs is dan ook absoluut essentieel wanneer verkopers de meeste waarde voor hun bedrijf willen krijgen. Dit kan een van de moeilijkste beslissingen zijn in het verkoopproces. Als eigenaren hun bedrijf te laag prijzen, kunnen ze uiteindelijk geld op tafel laten liggen, terwijl een te hoge prijs voor hun bedrijf kan betekenen dat niemand geïnteresseerd is. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7351252). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.