Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De in's en out's van het promoten van je eigen bedrijf

 

Je wil natuurlijk dat je een naamsbekendheid opbouwt voor jouw bedrijf. Het maakt niet uit om wat voor bedrijf het gaat, iedereen wil natuurlijk wel positief bekend staan met zijn of haar bedrijf.

Er zijn veel verschillende manieren om hiervoor te zorgen, denk bijvoorbeeld aan brochures drukken. Hiermee kan je alle informatie over je bedrijf  delen met zowel je werknemers als met bijvoorbeeld je klanten. Ben je nu benieuwd hoe je het beste je bedrijf kan promoten? Lees dan snel verder voor een aantal verschillende manieren. 

Schrijf blogs 

Zorg dat je online ook bekend wordt, dit kan onder andere door het schrijven van blogs. Zorg dat je op je eigen website ruimte hebt om al je informatie goed te laten beschrijven. Zorg er daarnaast voor dat er goede content wordt geschreven die jouw bedrijf als expert neerzet op het desbetreffende vakgebied. Het andere doel van blogs schrijven is ook dat je bedrijf beter gevonden wordt via zoekmachines. 

Social media 

Op social media kan je de meeste mensen bereiken, omdat er verschillende doelgroepen dagelijks gebruik maken van deze kanalen. Zorg er daarom voor dat je een bedrijfspagina hebt op social media, om zo beter jouw doelgroep te bereiken. Kies wel voor de juiste platformen waar jouw doelgroep actief is. Als je de juiste kanalen hebt opgezet, zorg er dan ook voor dat je de juiste content plaatst, zodat je ook actief bent. 

Kortingen

Werk eventueel met leuke kortingen of aanbiedingen om zo klanten voor je te winnen. Dit verschilt natuurlijk per vakgebied, maar hierdoor krijg je ook meer naamsbekendheid. Je kan bijvoorbeeld werken met een nieuwsbrief. Mochten klanten zich hiervoor inschrijven dan krijgen ze bij hun eerste aankoop bijvoorbeeld 10% korting. Vaak werkt dit op de juiste manier, daarnaast zullen klanten zich ook gewaardeerd voelen omdat ze iets terugkrijgen voor deze aanmelding. 

 Ambassadeurs

Werk met ambassadeurs. Dit zijn eigenlijk mensen die jouw merk of bedrijf promoten met verschillende producten of diensten van de organisatie. Een ambassadeur   kan ook een klant zijn die iets positiefs over de organisatie vertelt. Als deze klanten positief zijn zullen zij dit ook door vertellen aan mogelijke potentiële klanten. Het is eventueel ook mogelijk om deze klanten of personen te bedanken door middel van een product aan te bieden of korting te geven. Vaak groeien bedrijven ook verder door mond-tot-mondreclame. Daarnaast is het ook slim om folders te drukken, die je eventueel mee kunt geven aan potentiële klanten of huidige klanten zodat zij dit ook verder kunnen delen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7343476). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.