Managed hosting door True

Dot TK introduceert Web 2.0 toepassingen voor gratis .TK domeinnamen

 

Dot TK, de online dienst die gratis .tk domeinnamen aanbiedt, introduceert vier nieuwe Web 2.0 toepassingen. De .tk domein-extensie is van de eilandengroep Tokelau. Daarvoor is een Tokelause handelsdelegatie in Nederland onder wie de Minister van Telecommunicatie, de burgemeester van één van de Tokelau eilanden en de general manager van Teletok het telecommunicatiebedrijf van de eilandengroep.

Steeds meer mensen publiceren, veilen en netwerken op internet. Daardoor groeit het aantal deelnemers aan sociale, weblog- en veilingcommunities enorm, met als gevolg veel lange en ingewikkelde webadressen voor de gebruikers. Dot TK biedt deze publicisten korte en makkelijk te communiceren alternatieven en aanvullende webservices.

"Met onze nieuwe Web 2.0 technieken krijgt het hernoemen van webadressen een enorme boost", vertelt Joost Zuurbier, CEO van Dot TK. "Invullen van het huidige adres op de Dot TK website en een druk op de knop is voldoende om het nieuwe .tk adres te activeren. Wij hebben momenteel meer dan 1,6 miljoen actieve .tk domeinnamen in beheer en dat aantal groeit dagelijks met ongeveer 10.000. Vooral particulieren gebruiken ze om lange en ingewikkelde webadressen te veranderen in makkelijk te onthouden .tk varianten. Bijvoorbeeld voor het gebruik en de promotie van hun profielsites en weblogs. Gebruikers kunnen kiezen uit een gratis domein met advertenties bovenin de pagina of een betaalde variant zonder reclame."

Voor adverteerders introduceert Dot TK Buy-an-Eye. Deze toepassing scant de inhoud van .tk pagina's, maakt daar tags en trefwoorden van, zodat adverteerders vervolgens gericht kunnen adverteren op de pagina's. Bij elkaar genereren die meer dan zes miljoen unieke bezoekers per dag. Het advertentiemodel is gebaseerd op cost-per-view.
"Adverteerders bieden we nu niet alleen grote aantallen .tk pagina's om op te adverteren, maar ook de mogelijkheid om dat veel gerichter te doen via de trefwoorden en tags", licht Zuurbier toe.

Eveneens nieuw is de toepassing Veilingdomein, die verkoop via veilingsites effectiever maakt. Veilingdomein scant op verzoek van aanbieders hun advertenties, op bijvoorbeeld eBay en Marktplaats, en suggereert een passende .tk domeinnaam, die makkelijker te communiceren is.

Tot slot stelt het domeinbedrijf vanaf heden de .TK API gratis beschikbaar voor ontwikkelaars die de registratietoepassing in hun website of applicatie willen integreren. De API is voor iedereen kosteloos te downloaden via www.dottkapi.tk

Maatschappelijke betrokkenheid
Niet alleen de klanten van Dot TK profiteren van de bedrijfsactiviteiten. Ook de eilandengroep Tokelau, waartoe de domein-extensie .tk behoort, heeft er baat bij. Zo participeert Tokelau in het bedrijf en genereert daaruit een dubbelcijferige bijdrage aan het Bruto Nationaal Product. Bovendien heeft Dot TK de eilandengroep een internetverbinding via de satelliet bezorgd. Desondanks kent Tokelau nog veel problemen, zoals klimaatverandering, ontvolking en een moeizame verzelfstandiging. Ondersteuning bij het oplossen van deze problemen en verbetering van de leefomstandigheden in het algemeen zijn direct onderdeel van Dot TK's missie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2126423). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.