Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waar moet ik op letten bij bedrijfsautoverzekering afsluiten?

 

Een gevaar zit in een klein hoekje, dat zal waarschijnlijk elke chauffeur beamen. Zeker nu het alsmaar drukker wordt op de Nederlandse wegen, is de kans dat je onderweg wat overkomt gewoonweg vrij groot.

Niet iedereen let altijd even goed op en/of beheerst de regels op de weg goed. Daar komt nog bij dat de auto zelf het ineens kan begeven, zoals door een lekke band of een motorisch euvel. Allemaal zijn het redenen om een bedrijfsautoverzekering afsluiten te overwegen. Het zal je immers maar gebeuren dat je niet gedekt bent tegen schade die behoorlijk in de papieren kan lopen. Wil je onbezorgd de weg op, dan doe je er dus goed aan je te verdiepen in de mogelijke bedrijfsautoverzekeringen.

Kies uit deze drie bedrijfsautoverzekeringen

Wil je op zijn minst voldoen aan de wettelijke vereiste in Nederland, dan dien je een WA verzekering op zak te hebben. Met deze Wettelijke Aansprakelijkheid ben je goed gedekt tegen schade die je toebrengt aan anderen. Ook schade aan de spullen van de ander zijn meeverzekerd. Mocht je dus met je bedrijfsauto per ongeluk de wagen van een ander schampen of de bumper aantikken tijdens het filerijden, dan hoef je je met de WA geen zorgen te maken. In het geval van een ongeluk kun je bovendien rekenen op de juiste hulp. Deze zit bij het pakket inbegrepen. Aan de andere kant zijn er tevens flink wat schades die juist níet vergoed worden vanuit de WA. Denk aan schade door diefstal, brand, joyriding of natuurgeweld. Hiervoor kun je dan terecht bij de WA+ of All Risk.

Goed verzekerd tegen inbraak

Is jouw bedrijfsauto tussen de 6 tot 9 jaar oud, dan wordt de WA+ van harte aanbevolen. Deze mag qua naam dan wel nauwelijks afwijken van de WA, inhoudelijk biedt de WA+ heel veel meer aan voordelen. Zo hoef je je met een WA+ geen zorgen te maken indien je een loslopend dier aanrijdt op de openbare weg. Datzelfde geldt voor het te maken krijgen met een inbraak, iets waar bedrijfsauto’s vaker het slachtoffer van zijn. Heb je kostbare spullen in de auto liggen of geïnstalleerd, dan wil je uiteraard niet het risico lopen dat je bij diefstal of inbraak de schade uit eigen zak moet betalen. Ook daarvoor biedt de WA+ uitkomst.

Zo werkt bedrijfsauto of vrachtwagenverzekering online afsluiten

Wil je optimaal verzekerd zijn, dan kun je niet om de All Risk bedrijfsautoverzekering heen. Hiermee ben je niet alleen gedekt tegen alle bovengenoemde schades, maar ook nog eens tegen schade aan de eigen auto. De All Risk is het enige pakket van waaruit dit vergoed wordt. Voor een vrachtwagenverzekering online afsluiten geldt exact hetzelfde. In beide gevallen maak je simpelweg gebruik van de online-diensten van een verzekeraar als Univé. De keuzehulp maakt het supereenvoudig het gewenste pakket te vinden én deze binnen een paar minuten te hebben afgesloten. Hiermee kun je direct veilig de weg op.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7576092). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.