Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat kan een letselschade advocaat betekenen na een ongeluk?

 

Een ongeluk, het zal je maar overkomen. Toch is die kans niet zo klein, want wist je dat er iedere dag ongelukken in het verkeer gebeuren? En er een paar duizend bedrijfsongevallen bij de Nederlandse Arbeidsinspectie worden gemeld ieder jaar?

Om nog maar te zwijgen over de 80.000 hondenbeten die wij jaarlijks in Nederland tellen. Niet zo gek ook dat er veel letselschade advocaten zijn. Zo kun je alleen al bij een ongeluk in Den Haag kiezen uit tientallen letselschade advocaten in Den Haag, en bij een ongeluk in Utrecht uit tientallen letselschade advocaten in Utrecht.

In het Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat een slachtoffer van een aanrijding, een ongeluk op het werk of een hondenbeet gratis aanspraak kan maken op de hulp van een letselschade advocaat. Maar wat kan een letselschade advocaat eigenlijk allemaal betekenen na een ongeluk of als gebeten door een hond bent? Met andere woorden, wat doet een letselschade advocaat eigenlijk?

Wat doet een letselschade advocaat?

Het is niet eenvoudig om zelf een letselschade claim in te dienen. Je loopt tegen allerlei zaken aan zoals, wie is schuldig bij een aanrijding en wij is aansprakelijk voor mijn letselschade. Maar ook is belangrijk om te weten op welke letselschade bedragen je nu na een ongeval met letsel recht hebt.

Een ander probleem bij het zelf verhalen van letselschade is dat je als letselschade slachtoffer te maken krijgt met een ervaren en deskundige letselschade jurist van een grote Nederlandse verzekeraar. Deze hebben maar 1 doel, zo min mogelijk letselschade betalen. Nog een reden dus om je te laten bijstaan door een expert op het gebied van letselschade claimen.

Aansprakelijk stellen en letselschade verhalen

Een letselschade advocaat zal eerst onderzoeken wie nu schuldig is aan een aanrijding of wat er nu precies op het werk gebeurd is. Bij een hondenbeet is dit niet noodzakelijk, een hondenbezitter is namelijk altijd schuldig als de hond schade heeft toegebracht aan zaken of personen.

Is bekend wie schuldig en aansprakelijk is bij een ongeval? Dan zal een letselschade advocaat overgaan tot het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie, zoals:

  • De dag en tijd van het ongeluk
  • De toedracht van de aanrijding of het arbeidsongeval
  • Het letsel dat u aan het schade-evenement over hebt gehouden
  • De schadeposten die u als gevolg van het letsel lijdt
  • De rechtsgrond voor de aansprakelijkstelling, bijvoorbeeld een onrechtmatige daad
  • Een stuiting van de verjaringstermijn

Wat te doen na erkenning van de aansprakelijkheid

Is er een erkenning van de aansprakelijkheid? Dan kan een letselschade specialist doorgaan met claimen van de schade welke u als gevolg van het schade- evenement lijdt en in de toekomst mogelijk nog zal leiden. Dit gebeurt door middel van een schadestaat.

Op de schadestaat staan alle relevante schadeposten. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en smartengeld. Bij materiële schadeposten gaat het om gemaakte kosten en geleden schade. Voorbeelden van schade is inkomensschade of schade als gevolg van een studievertraging. 

Een smartengeldvergoeding is nu juist weer niet op geld waardeerbaar. Het is een vergoeding voor pijnklachten en angstklachten die u na een ongeval kunt leiden.

Uiteindelijk zal een letselschade advocaat onderhandelen met de letselschadeverzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding en wordt uw letselschade dossier als laatste geregeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7465152). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.