Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

5 argumenten om te kiezen voor sim only in plaats van een abonnement met to

 

Sta jij op het punt om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten? Dan heb je de keuze tussen een telefoonabonnement waarbij je een nieuw toestel neemt of een sim only abonnement waarbij je enkel het telefoonabonnement krijgt.

We geven vijf argumenten waarom een sim only abonnement de betere keuze is.

Goedkopere belbundel                                                   

In de praktijk is je mobiel abonnement, ook als je de afbetaling van een nieuwe smartphone buiten beschouwing laat, vaak goedkoper wanneer je kiest voor een sim only abonnement. Aanbieders van telefoonabonnement met toestel zijn vaak de luxere en duurdere aanbieders, terwijl aanbieders die gericht zijn op sim only abonnementen vaak kleinere organisaties zijn met minder overheadkosten die daardoor ook lagere prijzen kunnen berekenen. Dat terwijl je wel gewoon gebruikmaakt van een telefoonnetwerk van een van de grote aanbieders.

Goedkoper een nieuw toestel kopen

Als je geen nieuwe smartphone nodig hebt, is dat al een uitstekende reden om voor een sim only abonnement te kiezen. Maar ook als je wél een nieuwe smartphone wilt hebben, kun je beter voor een sim only abonnement kiezen. Je kunt je nieuwe toestel immers ook elders los aanschaffen. In de praktijk kun je dan tientallen euro’s goedkoper uit zijn dan wanneer je je nieuwe smartphone bij een telefoonabonnement neemt.

Geen BKR-registratie

Nu denk je wellicht: maar dan moet ik dat nieuwe toestel in één keer betalen, terwijl ik het bij een telefoonabonnement kan afbetalen in termijnen. Dat is waar, en natuurlijk is het fijn als je het geld niet in één keer op tafel hoeft te leggen. Maar er is ook een goede reden om daar tóch voor te kiezen. De meeste nieuwe smartphones kosten meer dan 250 euro, en als je dan in feite een afbetalingsregeling aangaat, levert je dit een registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) op. Deze instelling registreert leningen en kredieten, en een afbetalingsregeling voor een smartphone telt als een lopend krediet. Het register van het BKR kan ingezien worden door kredietverstrekkers voordat men jou een lening of krediet verstrekt. Met andere woorden: jouw telefoonabonnement met toestel kan ervoor zorgen dat je vervolgens minder kunt lenen, omdat je al iets aan het afbetalen bent en kredietverstrekkers dit kunnen zien. Sterker nog: als je een paar keer te laat je maandelijkse abonnementskosten betaalt of zelfs helemaal niet, krijg je een negatieve registratie en kun je waarschijnlijk helemaal geen geld meer lenen.

Kortere looptijd mogelijk

Een telefoonabonnement met toestel nemen, betekent dat je vastzit aan een telefoonabonnement voor twee of drie jaar. Zo blijft je maandbedrag immers relatief laag. Maar het is heel goed denkbaar dat je je helemaal niet zo lang wilt vastleggen aan een telefoonabonnement en liever een kortere looptijd wilt. In dat geval moet je zeker voor een sim only abonnement kiezen. Het is immers mogelijk om deze voor een veel kortere looptijd af te sluiten, zelfs al vanaf het begin maandelijks opzegbaar. Dan kun je makkelijk en snel overstappen naar een betere aanbieding elders.

Flexibelere bundel

Het is niet voor iedereen even makkelijk in te schatten hoeveel bel- en internettegoed je nu daadwerkelijk nodig hebt. Het is vervelend als je het te hoog inschat en vervolgens gedurende de gehele looptijd van je abonnement te veel moet betalen. Of je schat het te laag in en komt dus beltegoed te kort. Het fijne van sim only abonnement is dat ze vaak zeer flexibel zijn en naar believen maandelijks omhoog of omlaag bijgesteld kunnen worden.

Redenen te over dus om niet de makkelijke weg te kiezen en voor een telefoonabonnement met toestel te gaan, maar aan je portemonnee en je vrijheid te denken en voor een sim only abonnement te kiezen. Zeker in deze tijden zijn dat belangrijke motieven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7428626). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.