Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het upgraden van je bedrijfsvoertuigen

 

We leven in een tijd waar technologie een steeds groter deel van ons leven wordt. Voor ieder deel van ons leven wordt nieuwe technologie ontwikkeld, zo ook voor iedere branche in de industrie. De technologie waar dit artikel over gaat is echter relevant voor veel verschillende branches, bedrijven in veel verschillende branches maken gebruik van een vloot bedrijfsvoertuigen. En het is dan ook geen verrassing dat er veel nieuwe technologie beschikbaar is voor bedrijfsvoertuigen. Je hoeft niet meer te werken met alleen een ouderwetse analoge tachograaf.

Digitale tachograaf

De eerste stap naar de toekomst is het inwisselen van de oude analoge tachograaf voor een digitale tachograaf. Voor zware voertuigen is het al verplicht om een digitale tachograaf geïnstalleerd te hebben door de Nederlandse overheid. Een digitale tachograaf betekent geen gehannes meer met fysieke registratiekaarten. Alle informatie wordt digitaal geregistreerd en dat scheelt veel tijd en papier en daarmee veel geld. Vergeet niet om altijd correct om te gaan met je tachograaf. De boetes voor verkeerd gebruik van een tachograaf zijn niet mals.

Rittenregistratie / Kilometerregistratie

De Belastingdienst kan een flinke lastpak zijn wanneer het aankomt op het indienen van de reiskosten van je bedrijf. Goede rittenregistratie kan goud waard zijn, zeker als je bedrijf een grote vloot bedrijfsvoertuigen heeft en veel ritten maakt. Er is veel technologie die erbij helpt, veelal technologie die via mobiel internet en GPS erg accuraat ritten registreren. Alles wordt zo gemakkelijk mogelijk gemaakt met simpele software, apps en extra functies. Wederom een goede manier om tijd en geld te besparen!

Track en Trace

Het is belangrijk om een compleet overzicht te hebben van je zakelijke vloot. Met een track en trace systeem heb je 24 uur per dag real-time inzicht in de status en locatie van uw wagenpark. Het in de gaten houden van waar de voertuigen uit je vloot zijn kan veel problemen voorkomen en de service naar de klant sterk verbeteren.

Andere meetapparatuur

Voor sommige branches is het belangrijk om andere dingen te meten tijdens het transport van producten of materialen. Dit zal vooral zo zijn voor transport van voedsel, drinken en gevaarlijke stoffen. Er is veel moderne meetapparatuur beschikbaar die ook via mobiel internet en GPS zaken zoals temperatuur meten en voor zekerheid zorgen op het hoofdkwartier van je bedrijf. Dit helpt ook de chauffeurs de focus op de weg houden terwijl de controle over de vracht perfect in handen blijft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7404615). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.