Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Koffie in de moderne kantooromgeving

 

Welke rol speelt koffie in de moderne kantooromgeving? Voorheen was de koffieautomaat de ontmoetingsplek voor de medewerkers. Is dit nog altijd zo? Of is het juist aan het veranderen? Om dat goed te bepalen, is het slim om eens te bekijken welke ontwikkelingen er allemaal op het gebied van koffie op de werkvloer hebben plaatsgevonden. Dit laat je direct zien waarom veel tegenwoordig anders is dan voorheen.

Nog altijd een plek van ontmoeting

Het is niet zo dat de koffieautomaat helemaal geen rol meer speelt in de sociale netwerken op de werkvloer. Het is nog altijd zo dat koffie een rol speelt in de ontmoeting. Het is wel zo dat de rol anders is geworden. Zo is doordat er meer thuis wordt gewerkt het kantoor op zich al een ontmoetingsplek geworden. Daar waar koffie eerst een onderbreking van de werkdag was, is het nu de reden om naar kantoor te komen.

Dit heeft er wel ook toe geleid dat er meer wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van de koffie. Het is niet raar wanneer je als ondernemer de moeite neemt om te bekijken wat een Siemens koffiemachine aanbieding jouw bedrijf kan bieden. Het kan misschien weleens precies het soort koffie zijn waar medewerkers en gasten blij van worden.

De focus terugvinden

Koffie blijft ook nog altijd een motor achter productiviteit. Zo is het bijvoorbeeld zo dat uit onderzoek blijkt dat veel medewerkers koffie gaan halen op het moment dat de IT hapert. Een storing in de IT breekt namelijk de focus. Koffie kan echter de focus weer terugbrengen. Het is dus nog altijd van het grootste belang om dit goed op orde te hebben. Daarmee kan je namelijk zorgen dat er zelfs bij obstakels nog altijd veel uit een dag wordt gehaald door alle aanwezige medewerkers op de werkvloer.

Automatiseren van het proces

De manier van koffie halen verandert wel. Dat komt doordat ook koffiemachines steeds slimmer worden. Het proces automatiseren wordt dus aantrekkelijker. Op afstand alvast aangeven welke koffie je graag wilt hebben is daar een voorbeeld van. Om vervolgens ook gemakkelijk met contactloos betalen te kunnen afrekenen. Dit soort stappen maken het halen van koffie een stuk laagdrempeliger. Het is bovendien een goede manier om systemen uit te testen die je ook in andere onderdelen van de onderneming kan gebruiken. Dat maakt het dus in twee opzichten wel heel aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan.

Koffie op de thuiswerkvloer

Tot slot is het ook belangrijk om een andere ontwikkeling niet te negeren. Het is natuurlijk ook zo dat er meer en meer thuis gewerkt wordt. Dat betekent dus ook dat het voor jou als werkgever van belang is om daar goede koffie te kunnen bieden. Het is slim om eens te bekijken welke machines goed passen bij het thuiskantoor en hoe je die aan je medewerkers kan bieden. Op die manier kan je ook daar zorgen dat de productiviteit hoog blijft. Deze kleine investering kan wel heel veel opleveren. Dat maakt het de moeite waard.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7386187). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.