Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een veilig netwerk en casual kleding zorgen voor prettig thuiswerken

 

We hebben er de afgelopen twee jaar flink mee geworsteld, hoe we onszelf online moeten kleden voor een zoom-meeting. Dat hangt natuurlijk ook af van het soort digitale bijeenkomst. Bij een online sollicitatiegesprek wil je er toch netjes gekleed bijzitten. Voor de mannen zal dat toch een pak met stropdas zijn. De eerste indruk is namelijk bepalend.

Hoewel we weer steeds meer op kantoor zijn gaan werken, blijft een groot deel van de Nederlandse werknemers vaak ook een paar dagen per week thuis werken. Deze mogelijkheid zal ook mede ingegeven zijn door de torenhoge fossiele brandstoffen, waarmee we onze tank vullen. Dit hybride werken levert voor veel mensen een behoorlijke besparing op in de reiskosten. De standaard 19 cent onkostenvergoeding is lang niet toereikend als je voor vervoer op je eigen auto aangewezen bent.

Je online presentatie kun je beter goed voorbereiden als je een werkoverleg hebt of een meeting met een klant. Bij een werkoverleg hoef je niet elke keer in een driedelig pak op te draven maar kun je jezelf ook trendy en sportief kleden. Voor de reguliere werktijden maar ook tussendoor is het verstandig om genoeg lichaamsbeweging te hebben. Daarvoor kun je bij Jako sportkleding prima terecht. Je hoeft geen topsporter te zijn om goede sportkleding te kunnen dragen. Zo is het australian trainingspak iets waar je tijdens een ochtendtraining beslist in gezien kunt worden. Dus niet alleen functioneel maar ook nog eens modieus van ontwerp en kleurstelling. Het is heerlijk als je lichte kleding draagt die goed ademt zodat je niet verschrikkelijk zweet als je een ochtendrondje hebt gelopen. Trek daar dan wel het juiste schoeisel bij aan zoals een quick sneaker. Deze kun je tijdens je thuiswerkdag trouwens ook heel goed dragen.

Veilig

Werk je thuis, dan is makkelijk zittende kleding altijd een voordeel om de dag door te komen. Dan kies je voor even geen jasje en dasje maar iets comfortabels dat er het liefst sportief en trendy uitziet. Om optimaal te kunnen werken hebben werknemers ondervonden dat het thuis hebben van een veilig netwerk en goede laptop een voorwaarde is om productief te zijn. Veel bedrijven maken dan ook gebruik van een VPN verbinding. Vanuit huis kun je het beste een veilige verbinding maken met je kantoornetwerk. VPN staat voor Virtual Private Network. Daar maakt je laptop niet alleen een veiligen verbinding met het bedrijfsnetwerk maar zorgt er ook nog eens voor jouw werkstation als onderdeel van dat netwerk gezien wordt. Zit je in een meeting, dan is niet alleen je kleding belangrijk, maar let ook op je haar en zorg dat je niet net uit bed gestapt bent.

Ben je ook bewust van de achtergrond achter je, dat kan een neutrale muur zijn, maar ook een rustige virtuele achtergrond die je op veel computers zelf als plaatje kunt uitzoeken. De achtergrond wazig maken is ook een optie. Zorg tenslotte dat je op een rustige plek zit, zodat er geen huilende kinderen of een scheldende papegaai op de achtergrond te horen zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7374427). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.