Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe houd ik het scherm van mijn iPhone 12 veilig?

 

Het gebeurt al snel, je laat je iPhone 12 vallen en er zit een grote barst in het scherm. Nog een paar klappen en het scherm begint te flikkeren. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Het is belangrijk om je scherm heel te houden, zonder scherm werkt je iPhone 12 natuurlijk helemaal niet meer! Tijd om het te hebben over hoe je het scherm van je iPhone 12 veilig houdt.

De gevaren voor het scherm

Een scherm kan, zoals je zelf waarschijnlijk ook al eens meegemaakt hebt, snel kapot gaan. Het kan na één keer je iPhone 12 laten vallen al einde verhaal zijn voor je scherm. Dit is natuurlijk omdat je scherm gemaakt is met bovenop glas en daaronder een complex en teer OLED display. Het is voor niemand een verrassing dat glas breekbaar is, maar het OLED display is een ander verhaal. Het bestaat uit meerdere aaneengesloten lagen en een defect in één van deze lagen kan een groot probleem zijn voor het geheel. Hierdoor kan het scherm met val- en stootschade snel serieuze problemen krijgen. Maar niet alleen daardoor kan je een kapot scherm krijgen.

Interne problemen

Als je denkt aan een kapot scherm denk je vaak aan die keer dat je je iPhone 12 op een stoeprand liet vallen. Er zijn echter ook dingen waar je aan moet denken bij het gebruik van je iPhone 12 wat betreft de innerlijke werking van de telefoon. Zo is oververhitting een veelvoorkomend probleem bij de iPhone 12. Bij het openlaten van veel energie verbruikende apps en/of het gebruiken van goedkope of verkeerde opladers kan de iPhone oververhitten. De technologie in het scherm is erg delicaat, dus zorg er altijd voor dat dit niet gebeurt. Zorg er ook voor dat alle software, dus iOS en alle belangrijke apps up to date zijn. Dit kan ook voor problemen zorgen.

Je iPhone 12 valt of stoot ergens tegen aan

Dan komen we aan bij de grootste vijand van het scherm van de iPhone 12: val- en stootschade. Zoals eerder uitgelegd is de technologie in het scherm erg broos en je iPhone 12 is zo ontworpen dat hij zo slank en licht mogelijk is. Daarom kan het al snel dat een valpartij eindigt in tragedie. Je wil natuurlijk dat je scherm zo lang mogelijk heel blijft, iPhone 12 scherm reparatie kan duur uitvallen. Het is daarom sterk aangeraden om een extra laagje plastic of glas, ook wel een screen protector genoemd, op je scherm te hebben en het regelmatig te vervangen. Ook is een stevige case of een sterk hoesje noodzakelijk.

Mocht je scherm alsnog kapot gaan, dan kan je deze laten repareren bij een telefoon reparatie Almere of een iPhone reparatie Amsterdam Centrum.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7369659). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.