Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De beste bonsaibomen voor in je kantoor!

 

We zijn er zeker van dat velen van jullie hebben overwogen om bonsaibomen voor op kantoor te kopen. Het brengt nieuw leven in de plaats, je collega's zullen dan ook jaloers zijn. Of misschien heb je een kantoor voor jezelf en heb je wat gezelschap nodig? Wat de reden ook is, er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je zo'n grote stap zet.

Bonsai's houden over het algemeen van een open omgeving, waarbij ze bomen in het wild nabootsen. Dat betekent niet dat het niet mogelijk is om er een op je bureau te hebben, bij zuurstofplanten vijver kan dit uiteraard niet. Dit kan namelijk zeker met de onderstaande exemplaren!

Grewia occidentalis 

De Grewia occidentalis komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar je vindt ze in een paar andere landen als bonsai. De kleine paarse bloemen zijn prachtig om te zien, en we zijn er zeker van dat je manager langs je bureau kan komen om de zoete geur van het stuifmeel te ruiken. Je hebt echter een gezonde dosis zonlicht uit een raam nodig als je in de zomer een schitterende weergave van bloesems wilt. Het heeft kleine, ronde bessen als de bloemen op de een of andere manier bestoven zijn. In een kantoor is deze kans helaas klein. 

Portulacaria afra

Portulacaria afra, ook bekend als de dwergjade, is een veerkrachtige vetplant die een uitstekende bonsaiboom op kantoor is. Je kunt het eenvoudig ontwerpen en vormen zodat het de ideale maat blijft voor je werkruimte. De roodbruine bast past bij de meeste houten tafels, terwijl de ovale groene bladeren voor dat perfecte contrast zorgen. Deze bonsaiboom is heel goed in staat om gedurende een lange periode in omstandigheden met weinig licht te leven. Als je merkt dat de bladeren geel worden, kun je de boom elke dag een paar uur 's ochtends op een vensterbank of buiten zetten om te recupereren. 

Pachira aquatica

Pachira aquatica is nog een van de bonsaibomen voor op kantoor die je tegenwoordig op veel bureaus ziet. Het gevlochten ontwerp ziet er uitstekend uit en geen twee bomen lijken op elkaar. Je kunt er ook zelf een vlechten voor een uniek tintje als je indruk wilt maken op je collega's. De belangrijkste reden waarom zoveel mensen het als bonsaiboom op een bureau gebruiken, is vanwege de overtuiging dat het geluk en fortuin brengt. Dit bonsai boompje kopen is dus slim als je graag een succesvolle werkdag wilt hebben! 

Ficus benjamina

De Ficus benjamina is een van de meest voorkomende ficusbomen die mensen als bonsai gebruiken. Het heeft een prachtige glanzende glans op de bladeren, terwijl het hangende ontwerp elke kantooromgeving in combinatie met waterplanten een aangenaam tintje geeft. Als je wat rozenkwarts aan de vergelijking toevoegt, geeft het de ruimte een gevoel van verjongende energie. Terwijl de Ficus benjamina vooral als kamerplant wordt gebruikt, doet hij het heel goed als een van de beste bonsaibomen voor op kantoor. Het kan enkele weken weinig licht aan, zolang er maar wat indirect zonlicht uit een raam in de buurt komt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7365285). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.