Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zorgen dat je representatief eruit ziet

 

Wanneer je wat verder komt in je carrière in de ICT, dan is het belangrijk dat je er ook representatief uitziet. Je zal immers vaker met klanten en met stakeholders te maken krijgen. Je kan dus niet in je wijde trui en met je ongeschoren gezicht voor de dag komen. Wanneer je zelf aan het werk bent en aan het programmeren bent, dan is dit geen probleem. Wanneer je echter moet laten zien wat jouw bedrijf en producten waard zijn, dan moet je wel zorgen dat je er goed uitziet. Deze tips kunnen je erbij helpen. Zo kom je altijd goed voor de dag.

Fris voor de dag komen

In de eerste plaats is het belangrijk om fris voor de dag te komen. Dat betekent dat je goed voor je persoonlijke verzorging moet zorgen. Die baard van drie dagen is dus echt niet meer gewenst. Je moet gewoon zorgen dat je tijd maakt om je te scheren op de juiste manier. Zo zorg je dat je in ieder geval fris eruit ziet. Kies ook een goed geurtje uit, want fris ruiken speelt net zo goed een grote rol hierin. Het scheren moet je natuurlijk ook goed bijhouden, dus dagelijks of om de dag even aan de slag ermee is wel belangrijk.

Niet alleen de baard scheren is belangrijk. Het is ook slim om te zorgen dat je er in het geheel goed verzorgd uitziet. Daarom heb je naast je scheerapparaat bijvoorbeeld ook een goede tondeuse in huis. Je wilt er zeker van zijn dat je kapsel er ook goed uitziet. Je gaat dus niet alleen met regelmaat naar de kapper. Je zorgt ook dat je jouw haar bijhoudt door met de tondeuse te werken. Dit is wel zo gemakkelijk en kan je gewoon zelf doen.

Een lekker kleurtje

Als je er representatief uit wilt zien, dan is het ook slim om te zorgen voor een lekker kleurtje. Wanneer je niet bleek bent, maar een beetje bruin, dan zie je er veel gezonder en sympathieker uit. Dit kan je ook helpen om bijvoorbeeld beter voor de dag te komen als je op zoek bent naar een nieuwe baan of een nieuwe uitdaging. Natuurlijk hoef je ook weer niet donkerbruin te worden. Het is alleen wel fijn om te zorgen dat je er niet uitziet alsof je alleen maar in een donkere kelder achter een beeldscherm zit de hele dag. Dit maakt een groot verschil.

Een representatieve kledingstijl

Het is tot slot ook slim om voor een representatieve kledingstijl te kiezen. Dat kan een mooi pak zijn wanneer het om echte grote opdrachtgevers gaat waar je mee aan de slag moet. Het is echter vaak al genoeg om er casual maar wel netjes uit te zien. Je bent immers op de werkvloer bezig, dus het is wel ook belangrijk dat je eruitziet alsof je serieus bent in wat je doet. Want dat ben je natuurlijk ook. Besteed daarom dus vooral ook wat meer aandacht aan jouw manier van kleden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7429289). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.