Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

4 tips om tech-ZZP’er te worden

 

Het lijkt misschien alsof het hebben van een laptop, een kat en een kop warme koffie een freelancer is. Maar in werkelijkheid is er veel meer nodig dan dat. Hard werken, heel gedisciplineerd zijn en de financiën en papierwerk helemaal alleen doen - dat is het dagelijkse leven van een freelancer. Eigen baas zijn is een van de grootste voorrechten van zelfstandige zijn. Tech-ZZP’ers kunnen hun eigen werkuren indelen.

Ze werken vanuit het comfort van hun eigen huis en zijn vrij om te reizen - ze kunnen hun werk overal mee naartoe nemen. Wil je een ZZP’er worden in de techwereld? Gebruik deze tips!

Leer communiceren

We weten allemaal hoe we moeten spreken en schrijven, maar we weten niet altijd hoe we moeten communiceren. Zakelijke communicatie is een vaardigheid die we allemaal moeten leren. Als ZZP’er communiceer je heel vaak schriftelijk. Je verzendt en ontvangt namelijk veel e-mails en berichten. Houd er rekening mee dat een dergelijke vorm van communicatie anders is dan persoonlijk met iemand praten. Daarom is het gemakkelijker om de implicaties verkeerd te begrijpen en uiteindelijk iets anders te doen dan verwacht, waardoor jij en je klant tijd verspillen. Vraag het dus gerust als je niet echt begrijpt wat er van je verwacht wordt.

Volg je financiën zorgvuldig

Spreek voordat je iets doet met je klanten de betalingsvoorwaarden af. Het is goed om zo precies mogelijk te zijn over het bedrag en de deadlines. Het hebben van een contract, ondertekend door beide partijen, waarin al deze voorwaarden staan ​​vermeld, is een groot goed om te hebben. Maar ook zonder contract moet je duidelijk zijn over wat je verwacht. Als tech-ZZP’er heb je veel klussen en veel klanten. Het kan soms moeilijk zijn om alle betalingen bij te houden, maar uiteraard is dat ook als je gekozen hebt voor een voertuig in het aanbod zakelijke auto’s van groot belang. Let dus op je financiën als tech-ZZP’er! 

Bouw voortdurend aan je netwerk

Hoewel gemak een groot pluspunt is van het leven van een tech-ZZP’er, is onzekerheid een van de valkuilen. Er gebeuren voortdurend onvoorspelbare dingen en een regelmatige instroom van taken kan soms moeilijk te realiseren zijn. Daarom is het een goed idee om mensen te kennen. Wacht niet tot het bergafwaarts gaat voordat je een collega-freelancer vraagt ​​of hij of zij je kan helpen. Wees open en kijk of er freelancers in je buurt of kennissen zijn. Zij kunnen informatie hebben die voor je van levensbelang kan zijn.

Stop nooit met leren

De wereld waarin we leven verandert voortdurend en de technologie vordert dagelijks. Dit betekent dat er altijd iets nieuws te leren is. Afhankelijk van de niche waarin je je bevindt, is het een goed idee om altijd de laatste trends te volgen. Innovaties zoals AI of het internet der dingen hebben het vermogen om praktijken in elke branche te revolutioneren, ook die van jou. Het in de gaten houden van recente innovaties in de markt kan je naar een goudmijn leiden. Als je bijvoorbeeld naar podcasts luistert, kun je op de hoogte blijven van de onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7414006). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.