Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo belangrijk is een gezonde werknemer

 

Er is voor een werkgever natuurlijk niets zo vervelend als een werknemer die ziek is. Dit kan zowel mentaal als fysiek zijn en is in beide gevallen ontzettend lastig om mee om te gaan. Vooral wanneer het langdurig is en de vinger net echt direct op de zere plek is te leggen, is het extra frustrerend. Uiteraard wil je het allerbeste voor je werknemers, maar je weet ook dat de kosten naarmate ze langer bij de deur zitten, een stuk hoger worden. Om ervoor te zorgen dat je werknemers gezond en fit blijven, is het belangrijk dat jij je werknemers hier waar nodig in voorziet. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat je ze allemaal een personal training hoeft toe te wijzen, maar met een paar handvatten kom je al een heel eind.

Bied gratis fruit aan

Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend dat ze dagelijks fruit eten. Vooral wanneer je het misschien financieel iets minder hebt, is de kans aannemelijk dat fruit dan, ondanks het feit dat het super belangrijk is, toch wordt overgeslagen. Door als werkgever te zorgen voor gratis fruit, zal je zien dat dit niet alleen ontzettend positief wordt ontvangen, maar het ook de gezondheid van je werknemers ten goede komt. Uiteraard hoef je niet allerlei luxe fruitsoorten beschikbaar te stellen, maar een apple, banaan en mandarijn is natuurlijk bij uitstek geschikt en lust meestal ook iedereen. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer naar de supermarkt, maar kun je niet alleen een maaltijdbox bestellen voor het avondeten, maar ook een fruitbox. Hoe makkelijk is dat?

Doe een bijdrage

Wat is er nu fijner, dan dat jij als werknemer naast dat je er alles aan doet om gezond te eten, ook voordeliger kunt gaan sporten. Vooral wanneer je begint met gezonde voeding, is het ernaast sporten natuurlijk de perfecte manier om een stuk sneller fit te worden. Het maakt niet uit of je nu zelf naar de winkel gaat voor je maaltijden of een veganistische maaltijdbox besteld via veganbox.nl, een bijdrage aan zowel gezonde voeding, alsook beweging geven vaak een extra motivatie om je er als werknemer wel mee bezig te houden. Niet alleen is een zieke werknemer natuurlijk ontzettend duur, maar is een gezonde werknemer simpelweg ook een stuk productiever.

Heb ik verplichtingen?

Uiteraard heb je als werkgever tal van verplichting. Echter ben jij er niet verantwoordelijk voor als een werknemer ongezond eet. Uiteraard mag je ze wel sturen, maar je kunt ze er niet mee om de oren slaan. Het enige waartoe je verlicht bent, dan zijn  de werkomstandigheden. Hierbij moet je denken aan een goede bureaustoel, een goed bureau, maar natuurlijk ook je werkomgeving zelf. Uiteraard is het een stuk prettiger werken als je je personeel als werkgever af en toe eens voorziet van wat extra’s. Dit zorgt voor extra motivatie. Dit hoeft niet wekelijks of maandelijks, maar een extra attentie zoals een kerstbox bestellen met allerlei lekkers voor tijdens de kerst is natuurlijk altijd een goed idee.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7389800). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.