Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een volwaardig kantoor op zolder

 

Of je nu groene of bruinachtige afdekplaten op zolder hebt, voor de doe-het-zelver is het bijna onmogelijk om ze mooi egaal wit te krijgen. Wil jij van je zolderkamer een kantoorruimte maken, dan wil je uiteraard wel dat de wanden er goed uit zien. Je wil mooie witte wanden in plaats van die bruine, ik zit weggestop op zolder platen. Maar hoe zorg je er dan wel voor dat jou rommel zolderkamer omgetoverd wordt tot een volwaardige slaap- of werkkamer.

Of je nu een nieuwbouwwoning hebt of een bestaand huis, van de zolder een volwaardige kamer maken is altijd een meerwaarde. Voor je leef- en woongenot maar ook voor de waarde en verkoopbaarheid van je woning.

Het beste advies

De platen op zolder zijn samengeperste houtvezelplaten, ook we spaanplaten genoemd. Ze zijn slecht te schilderen en erg lastig om met een roller verven. Wil je het goed doen dan moet je ze afwerken met een ademende primer en daarna met een dampdoorlatende latex. Met een roller krijg je snel strepen. Het beste advies is daarom om dit met een airless verfspuitmachine te (laten) doen. Behandel je de platen namelijk zonder speciale latex, dan zullen de platen na verloop van tijd gaan rotten. Dit komt omdat de platen dan niet kunnen ademen.

Het meest verstandig is om dit airless latexspuiten uit handen te geven. Doe dit dan niet aan een doe-het-zelver op werkspot maar kies een professional. Niet alleen worden dan de juiste materialen gebruikt, maar voor de primer en de dampdoorlatende latex op de zolderplaten wordt gespoten, worden dan ook alle gaatjes van nietjes met een krimpvrije muurvuller behandeld en worden naden en kieren afgewerkt met acrylaatkit. Dit zorgt voor een mooi strak geheel als eindresultaat.

Wil je nog wat extra sfeer, laat dan de rechte wanden mooi egaal maken en breng hier fotobehang op aan. Zo kun je de kamer optisch groter maken. Kies je voor een uitzicht op het strand of doe je alsof je ramen hebt met uitzicht op een (grote) stad?

Airless spuiten

Laat je de zolder behandelen, denk dan gelijk ook na over de andere wanden in je woning. Vooral plafonds maar ook wanden bij de trappen, zijn lastig om zelf te doen en ook tevreden te zijn met het resultaat. Met airless spuiten worden eerst alle delen die niet bespoten dienen te worden afgeplakt. Teven worden delen die voorbehandeld moeten worden gelokaliseerd en behandeld. Zo weet je zeker dat je een mooi resultaat hebt. Daarnaast is airless spuiten snel gedaan waardoor je niet weken in de rommel zit. En de rommel die gemaakt wordt, neemt de stukadoor ook weer zelf mee.

Niet gek dus dat de stukadoor Alkmaar en omgeving op deze manier qua waarde van woningen heel wat waardevoller heeft gemaakt. Niet alleen door de zolders tot volledige slaap- of werkkamers om te toveren maar ook door hele woningen weer als nieuw te laten shinen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7242776). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.