Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ieder jaar even doen: je abonnementen checken

 

Er zijn van die dingen die je eigenlijk ieder jaar even zou moeten doen. Al je abonnementen op een rijtje zetten is daar zeker één van. De meeste van ons hebben er heel wat lopen, en de kans dat er ieder jaar ‘vanzelf’ meer bij komen is groter dan dat er ook een aantal stoppen. Niks mis mee, maar juist doordat abonnementen doorlopende, vaste kosten met zich meebrengen, kan het totaalbedrag dat je er per jaar aan kwijt bent ongemerkt steeds een beetje hoger worden. Door jaarlijks de boel even goed door te lopen kun je dat vaak voorkomen.

Zo voorkom je onnodige abonnementen

Jaarlijks al je lopende abonnementen even op een rijtje zetten heeft veel voordelen. Om te beginnen zorgt het ervoor dat je zicht houdt op welke abonnementen je nu eigenlijk allemaal had afgesloten. Je bent echt niet de enige die dat niet zo uit het blote hoofd op kan noemen. Voor de meeste mensen geldt dat zij het aantal lopende abonnementen eerder te laag dan te hoog inschat.

Er is best kans dat er abonnementen zijn die je een beetje vergeten was. Of waarvan je eigenlijk al best een tijdje weet dat je er weinig meer mee doet, maar het opzeggen kwam er steeds maar niet van. Door jaarlijks een moment in je agenda te prikken waarop je alles in kaart brengt, voorkom je dat. Je kunt op dat moment een lijstje maken van wat je hebt lopen, en welke kosten daarbij horen. De abonnementen die je niet meer gebruikt, die kun je op dat moment meteen opzeggen. Dat kan niet altijd per direct, zeker wanneer je het abonnement nog niet zo lang hebt. Is de vaste looptijd, die is meestal een jaar of twee jaar, echter voorbij, dan kun je door op te zeggen binnen een maand van het abonnement af zijn. Scheelt toch weer wat maandelijkse kosten!

Meteen kijken of het ergens anders goedkoper kan

Voor de abonnementen die je wel gebruikt geldt dat je ieder jaar even kunt kijken of je ze elders goedkoper kunt krijgen. Even je internet vergelijken met wat de concurrenten van jouw provider aanbieden kan zeker lonen; vaak ben je door over te stappen direct goedkoper uit. Ook mobiele abonnementen vergelijken is vaak de moeite waard. Stap je over naar een andere, goedkopere provider dan krijg je nog steeds dezelfde dienst, maar dan voor minder geld. Je hoeft er in dat geval dus niets voor te laten om iedere maand geld te besparen, een veel makkelijkere manier van extra geld overhouden is er niet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7385432). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.