Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De interessantste crypto-projecten van 2022

 

Er zijn momenteel meer dan 10.000 cryptocurrencies beschikbaar voor investeringen of handel, dus het kiezen van de beste cryptocurrency-opties die er zijn, kan extreem moeilijk zijn, vooral als je een beginner bent.

Om het je gemakkelijker te maken, bespreken we 5 van de beste cryptocurrencies, gebaseerd op alle soorten cryptocurrency, die je in 2022 kunt kopen voordat ze in de nabije toekomst in waarde stijgen. Hopelijk kun je hierdoor de volgende grote cryptocurrency ontdekken, zo kies je bijvoorbeeld voor Bobcoin kopen na het lezen van dit artikel! 

Ethereum

Stel dat je nieuwsgierig bent naar de toekomst van Ethereum en je afvraagt ​​of je Ethereum moet kopen. Welnu, Ethereum is een blockchain die ervoor zorgt dat digitale grootboeken openbaar worden gemaakt en onderhouden. Het is een community-run technologie die de cryptocurrency Ether (ETH) en gedecentraliseerde applicaties aandrijft. Ethereum werkt via een gedecentraliseerd computernetwerk dat bekend staat als een blockchain, dat de valuta beheert en volgt. Hiermee kunnen ontwikkelaars slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (Dapp) maken, waarin gebruikers zonder tussenpersoon toegang hebben tot verschillende soorten transacties.

Bitcoin

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta die sinds de oprichting zijn nummer 1 positie heeft behouden in termen van marktkapitalisatie. Het heeft geen centrale bank of een enkele beheerder en kan van gebruiker naar gebruiker worden verzonden via een peer-to-peer netwerk. Miners dragen rekenkracht bij via het Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme om transacties op het netwerk te vergemakkelijken. Als beloning hiervoor ontvangen ze BTC-tokens door complexe cryptografische puzzels op te lossen. USDT kopen doe je trouwens ook via de Bitcoin blockchain. 

Polkadot

Polkadot is software die een wereldwijd netwerk van computers stimuleert om zijn blockchain te gebruiken, waarop gebruikers hun eigen blockchains kunnen lanceren. Polkadot heeft drie soorten blockchains: de Relay Chain, de belangrijkste Polkadot-blockchain. Parachains, dit zijn aangepaste blockchains die de computerbronnen van de relaisketen gebruiken om te bevestigen dat transacties geldig zijn. En bruggen, waardoor het Polkadot-netwerk kan communiceren met andere blockchains. Polkadot's Moonbeam heeft gewerkt aan het liquid staking-systeem dat het Proof-of-Stake-netwerk zal ondersteunen en gebruikers in staat zal stellen extra rendement te verdienen op gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms.

Ripple

Ripple is een op blockchain gebaseerd digitaal betalingsnetwerk en protocol, waarbij XRP het native cryptocurrency-token is. Ripple-transacties staan ​​bekend om hun lagere energieverbruik in vergelijking met Bitcoin en hun snellere bevestigingstijd. Ripple gebruikt een consensusmechanisme; het gebruikt echter een groep servers die eigendom zijn van de bank om transacties te bevestigen. Dit is een waardevolle aankoop omdat de transacties seconden duren en een sterk netwerkeffect hebben.

Cardano

Cardano is een Proof-of-Stake (PoS) blockchain-platform dat is gebaseerd op peer-reviewed onderzoek en is ontwikkeld door gebruik te maken van evidence-based methoden. Cardano wordt niet geslagen, maar validators worden door het netwerk gekozen, afhankelijk van het aantal ADA-tokens dat ze hebben. Als ze worden geselecteerd om de transacties op het blok te valideren, plaatsen ze een weddenschap op hoe zeker ze zijn van het verifiëren van de transacties. Wanneer de blockchain een validatorblok verifieert, winnen ze de weddenschap en krijgen ze ADA-tokens als beloning.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7363629). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.