Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe interessant is de Non-Fungible Token markt?

 

Non-Fungible Tokens zijn de laatste tijd dusdanig veel in het nieuws, dat je jezelf wellicht afvraagt hoe interessant de Non-Fungible Token markt is. Waarom is iemand bereid om een fortuin te betalen voor het allereerste sms’je dat ooit verstuurd is of de allereerste Wikipedia pagina die ooit op het internet verscheen? Is hier sprake van een hype of moeten we de Non-Fungible Token markt echt serieus nemen? In dit artikel ontdek je het antwoord.

Wat zijn Non-Fungible Tokens?

Even voor als je het gemist hebt. Non-Fungible Tokens zijn digitale eigendomsbewijzen van een uniek digitaal goed. Dit is dus een digitaal object dat ergens op internet te vinden is. Hiermee wordt zo’n beetje alles wat digitaal is een onvervangbaar digitaal kunstwerk. Dit biedt alle mogelijkheden om hier een eigenaarschap aan te koppelen. 

Wat maakt de handel in NFT’s interessant?

Met het bovenstaande geven we al een beetje inzicht wat de handel in NFT’s zo interessant maakt. Een NFT is een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Om op onze voorbeelden terug te komen. Jij kunt eigenaar worden van het allereerste sms’je wat ooit verstuurd is of de allereerste Wikipedia pagina die ooit op het internet verscheen. Of hier interesse in is? Zeker wel. Dit blijkt uit het feit dat er maar liefst 107 000 euro en 664.000 euro is betaald toen respectievelijk het sms’je en de Wikipedia pagina als NFT is geveild. Door het creëren van een NFT ontstaat er een schaarste en waardecreatie. Er kan maar één persoon de eigenaar zijn van het bestand en hier kan een emotionele en rationele waarde aangekoppeld worden. Dit biedt alle ruimte voor de economische wet van vraag en aanbod. Juist dit maakt de handel in NFT’s zo interessant.

Hoe werkt het handelen in Non-Fungible Tokens

Het handelen in Non-Fungible Tokens gaat op een manier die vele mensen wel kennen. Er wordt immers gebruik gemaakt van de blockchain technologie waarvan de handel in cryptocurrency ook gebruik maakt. Deze technologie leent zich uitstekend om een digitaal object te creëren (Denk aan een opname van liedjes, foto’s of filmpjes) en hier een eigenaarschap aan te verbinden. De NFT plaats je immers in je wallet. Op deze manier maak je jouw eigenaarschap van het digitale object kenbaar. De blockchain technologie kan ook gebruikt worden om in NFT’s te handelen. Je kunt hierbij gebruik maken van smart contracts om eventuele handelsvoorwaarden in te formuleren.

Waar kun je handelen in NFT’s?

Zoals aangegeven kun je gebruik maken van speciaal hiervoor ingerichte blockchains om in NFT’s te handelen. Daarnaast zijn er diverse digitale marktplaatsen voor deze doelstelling ingericht. Een andere optie is het gebruik maken van een initiatief als nft profit. Het is goed om voor de volledigheid te vermelden dat er in de NFT handel vaak gebruik wordt gemaakt van dollars of cryptocurrency. Deze digitale munteenheden zijn eenvoudig verkrijgbaar in ruil voor de Bitcoin of Ethereum.      . 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7349141). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.