Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat is het verschil tussen een crypto exchange en een broker?

 

De termen broker en exchanger worden in de volksmond ten onrechte vaak door elkaar gebruikt. Er zit echter wel degelijk verschil tussen crypto exchange en een broker. Dit verschil zit in het specifieke aanbod van de platformen. Het is goed om hier even aandacht voor te hebben als je plannen hebt om in cryptocurrency te handelen of te beleggen.

Broker als cryptovaluta wisselkantoor

Je kunt een broker het beste zien als een cryptovaluta wisselkantoor. Om in cryptocurrency te kunnen handelen, moet je je euro’s of je dollars omzetten in digitale munteenheden. Je zou zeggen dat je hiervoor bij iedere crypto exchange terecht kunt, zoals we een beetje kennen bij de traditionele effectenbeurzen. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Niet iedere exchange biedt deze “service”. Hiervoor moet je eerst naar een cryptovaluta wisselkantoor om de gewenste munteenheid (dus je euro’s en/of je Dollars) om te zetten naar het gewenste cryptogeld. Zo’n cryptovaluta wisselkantoor wordt ook wel een broker genoemd. De exchange is (zoals je deze Engelse term letterlijk kunt vertalen) de aandelenbeurs waar je terecht kunt voor het daadwerkelijke handelen en beleggen in cryptocurrency.

Broker en exchange in één

Zoals aangegeven kun je de keuze maken voor een broker en exchange in één. Deze gecombineerde service wordt veelvuldig aangeboden. In dat geval faciliteert de broker ook het online trading platform waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt dan ook via de broker je wallet (je digitale portemonnee) beheren. De brokers werken hiervoor samen met diverse exchanges om hun aanbod in cryptomunten te optimaliseren en aan te kunnen bieden tegen een redelijke prijs. Broker zijn dus tussenhandelaren die die de handel (in cryptocurrency) faciliteren. Het komt er dus in de praktijk op neer dat je de keuze hebt om zowel via een broker als rechtstreeks op een crypto exchange kunt handelen in digitale munteenheden. 

Gebruik maken van een trading bot als gecombineerde service

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van een trading bot zoals immediate edge, kies je dus voor de bovengenoemde gecombineerde service. Bij dit soort initiatieven kun je een investering in een account storten (je wallet). Je maakt hierbij gebruik van handelssoftware die je het handelen en beleggen in cryptocurrency voor een groot deel uit handen neemt op basis van de strategie waarmee de handelaar of belegger de trading bot voedt. Voor sommige handelaren of beleggers is dit een zeer praktische keuze maar het is wel goed om te realiseren dat de grip op de investering deels uit handen is gegeven en dat is een keuze die wel bij je moet passen.   

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7336501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.