Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dit zijn jouw mogelijkheden om te investeren in digitaal geld

 

Veel mensen hebben interesse om te investeren in digitaal geld maar hebben geen idee welke wegen ze hiervoor kunnen bewandelen. De crypto markt is voor veel mensen immers een relatief onbekende omgeving. Er zijn diverse mogelijkheden om te investeren in digitaal geld maar niet iedere optie is even geschikt. Het is zeker van belang om hier een goede afweging in te maken.

Investeren in digitaal geld via een exchange

Dat de crypto markt gedurende de afgelopen periode veel toegankelijker is geworden, zal niemand zijn ontgaan. Er verschijnen steeds meer crypto gerelateerde billboards op de weg en er is een groeiend aantal reclames die je aandacht proberen te trekken op het investeren in digitaal geld via een exchange. Dit zijn de digitale handelsplatformen waar je (zoals ook bij aandelenbeurzen het geval is) je digitale munten kunt in- en verkopen. Daarnaast is een exchange een platform waarbij vraag en aanbod bij elkaar komen. Op dit soort platformen vindt dus ook de handel in cryptocurrency plaats. 

Waar voldoet een goede exchange aan?

Er zijn de laatste periode veel euro crypto exchanges ontstaan. Ook de Nederlandse belegger/ handelaar in cryptocurrency heeft diverse opties en hoeft niet meer op zoek naar een buitenlandse website om zijn of haar doelstellingen te realiseren met digitaal geld. Dit lijkt heel praktisch maar in de praktijk is dit niet helemaal het geval. Het verschil in aanbod van de exchanges is vrij groot. Dit zie je onder andere aan de diversiteit van de cryptovaluta waarin je via de betreffende exchange kunt handelen, het gebruiksgemak van de exchange, de beschikbaarheid over een app en het gebruik kunnen maken van een wallet. Een andere belangrijke keuzecriterium is de beschikbaarheid van analysetools en handelsgrafieken om de koersen van jouw cryptocurrency te kunnen volgen. Tot slot is het zeer verstandig om een vergelijking te maken tussen de transactiekosten die in rekening worden gebracht. De verschillen hierin lijken op het oog zeer klein maar als je actief gaat handelen, kunnen deze kosten nog wel eens flink oplopen. 

Gebruik maken van een trading bot om te investeren in digitaal geld?

Een andere optie om te investeren in digitaal geld is het gebruik maken van een trading bot. Een trading bot zoals de Bitcoin Pro App. Hierbij maakt je gebruik van handelssoftware dat in staat is om de koersontwikkelingen zelf te volgen en op basis hiervan handelstransacties kan uitvoeren. Hiermee wordt je een hoop moeite bespaard want je hoeft zelf niet 24/7 de koersen in de gaten te houden. Het is echter niet vanzelfsprekend dat hiermee de “kip met de gouden eieren” is gevonden. Een trading bot neemt immers een reeks van beslissingen op basis van de handelsstrategie die door de handelaar is aangegeven. Dit wil zeggen dat een effectieve strategie goed kan uitpakken maar een verkeerde keuze kan leiden tot een reeks van minder positieve beslissingen van de bot, uiteraard met alle gevolgen van dien. 

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7336492). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.