Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Is een investering in Bitcoins nu nog wel interessant?

 

Uit de berichtgeving van de media zou je wellicht de conclusie trekken dat je te laat bent als je nog niet in Bitcoins hebt geïnvesteerd. Op basis van de vele succesverhalen en misschien wel de Tesla voor de deur van je buurman zou je de conclusie kunnen trekken dat de “zilvervloot” zonder jou is vertrokken. Wellicht vraag je jezelf af of een investering in Bitcoins nu nog wel interessant is. Hieronder ontdek je het misschien wel verrassende antwoord.

Geschiedenis van de Bitcoin

Om je een antwoord te geven op de vraag of een investering in Bitcoins nu nog wel interessant is, is het goed om een korte blik op de geschiedenis van deze allereerste cryptomunt te werpen. De Bitcoin is in 2008 geïntroduceerd met een duidelijke doelstelling: het creëren van een wereldwijd digitaal betaalmiddel waarbij decentralisatie een belangrijke rol speelt. Deze digitale munt moest dus worden gezien als alternatief op de traditionele geldstromen. De wereld reageerde in eerste instantie sceptisch maar toen de voordelen van de (Blockchain) constructie achter deze digitale munt werd ingezien steeg de interesse snel. Om je hierin een beeld te geven: op 1 februari 2011 betaalde je 1 Amerikaanse dollar voor 1 Bitcoin. In het najaar van 2013 bedroeg de waarde van één BTC-token iets meer dan 100 Amerikaanse dollar. Aan het einde van datzelfde jaar was er reeds een koersdoel in zicht van 800 Amerikaanse dollar. Dit is nog een schijntje als je weet dat in 2021 een all-time high werd gerealiseerd van meer dan 60.000 dollar. 

Groeiende toegankelijkheid van de crypto markt

De stijgende waarde van de munt resulteerde in een toegenomen interesse hierin. De crypto markt sprong hier op een handige manier op in door een stuk toegankelijker te worden. Ook in Nederland groeide het aantal exchanges en initiatieven zoals het gebruik van de bitcoinup app. Veel mensen maken hier dankbaar gebruik van, mede omdat het gebruik maken van de traditionele financiële markten (financieel gezien) een stuk minder aantrekkelijk is geworden. Het kost tegenwoordig geld om spaargeld op te mogen slaan.

Is het nog wel interessant om een Bitcoin investering te doen?

Uit het bovenstaande kun je de terechte conclusie trekken dat als je in vroeg stadium besloten hebt om een Bitcoin investering te doen, je nu een Tesla voor de deur kunt hebben. Achteraf bleek dit een prima keuze. Dit wil niet zeggen dat het nu niet rendabel kan zijn om deze stap te zetten. Hoewel de Bitcoin koersen sterk aan verandering onderhevig zijn, kan een investering nog altijd zeer rendabel uitpakken. Daarnaast wordt de Bitcoin steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel wat niets anders wil zeggen dat de wereld langzaam maar zeker open lijkt te staan voor het gebruik van cryptocurrency. In dat geval kan het nog steeds een erg slimme keuze zijn om er (redelijk) vroeg bij te zijn als is deze beslissing uiteraard niet zonder risico’s. Niemand kan immers met zekerheid zeggen wat de toekomst ons gaat brengen.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7335523). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.