Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zal de blockchain bijdragen aan de herintroductie van de mammoet?

 

Crypto-ontwikkelaars hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. In de eerste plaats houden ze ervan om het traditionele bankensysteem te ondergraven. Ten tweede hebben ze een olifantshuid en laten ze zich niet door kritische stemmen afremmen. En ten derde zijn het ongelofelijk grote geeks die houden van wetenschap. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, van plan is om de wolharige mammoet tot leven te wekken. En de blockchain moet volgens hem helpen om de harige variant van wellicht het meest majestueuze dier ter wereld een kloppend hart te bezorgen.

Van Ethereum en Cardano naar de mammoet

Voor crypto-investeerders is Charles Hoskinson geen onbekende. Hij studeerde aan de Metropolitan State University in Denver en de University of Colorado Boulder. Hij is gespecialiseerd in de analytische getaltheorie. Eind 2013 sloot hij zich aan bij een team van acht ontwikkelaars en werd hij een van de medeoprichters van Ethereum. Na interne strubbelingen over de toekomst van Ethereum, een deel van het team wilde het commercieel exploiteren terwijl Hoskinson het non-profit wilde houden, stapte hij op.

Eind 2014 richtte hij samen met een andere ontheemde Ethereumexpert een onderzoeksbedrijf op dat onder meer Cardano ontwikkelde. Zowel Cardano als Ethereum staan stevig in het lijstje met de tien grootste cryptomunten qua marktkapitalisatie. Ze worden gretig verhandeld via platforms als Bitcoinprofit en ze laten andere munten als Litecoin en Bitcoin Cash ver achter zich.

Miljoenen voor de herintroductie van de mammoet

Met zijn bedrijf pompt Charles Hoskinson nu grote sommen geld in het biotechbedrijf Colossal Biosciences. Dat bedrijf is in 2021 opgericht door de Harvard-professor George Church. Op basis van gevonden DNA-materiaal dat na tienduizenden jaren nog steeds intact is, wil George Church de mammoet terugbrengen. In totaal werd er ongeveer 60 tot 75 miljoen dollar in Colossal geïnvesteerd. Als professor Church in zijn opzet slaagt, zal hij de eerste mens zijn die een uitgestorven diersoort terugbrengt.

De laatste mammoeten leefden tot ongeveer 1700 jaar voor Christus afgezonderd op het eiland Wrangel. Door voedseltekorten waren ze flink kleiner dan de slurfdieren die ooit in onze regionen leefden. Er is dus al jaren geen mammoet te vinden die een kalf kan baren, maar daar zouden de onderzoekers alvast iets op hebben gevonden. De Afrikaanse olifant, die als een bedreigde diersoort wordt beschouwd, zou namelijk perfect als draagmoeder kunnen fungeren. Afrikaanse olifanten zijn groter dan Aziatische olifanten en zouden minder moeite hebben om een jonge mammoet ter wereld te brengen.

Belangrijke rol weggelegd voor de blockchain?

Volgens ingewijden zouden er ook andere redenen zijn waarom Cardano veel geld in het project pompt. Eerder heeft Hoskinson namelijk al geopperd dat het project baat zou hebben bij het inzetten van de blockchain. Volgens hem kan de blockchain worden gebruikt om informatie omtrent intellectuele eigendomsrechten op te slaan. Het is eigen aan de blockchain dat deze informatie niet kan worden gemanipuleerd. Hierdoor kan men een hogere mate van veiligheid garanderen. Ondanks de geruchtenmolen heeft nog niemand formeel bevestigd of het bedrijf van Hoskinson ook praktisch zal bijdragen aan de herintroductie van de mammoet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7335454). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.