Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Meer bezoekers op je website? Lees hier verder over linkbuilding!

 

Iedereen met een eigen website wil hier graag meer bezoekers op ontvangen. Meer bezoekers op je website zorgen tenslotte voor meer omzet voor je bedrijf. Linkbuilding is een vaak gebruikte methode om meer mensen je website te laten vinden. Wat linkbuilding precies inhoudt en hoe het in zijn werk gaat leggen we uit in dit artikel.

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding probeer je andere websites naar jouw website te laten linken. Deze links van andere websites noem je backlinks. Hoe meer backlinks je weet te krijgen, hoe hoger de autoriteit van je website wordt. Voor het Google algoritme is de autoriteit van een website een belangrijke factor om te bepalen hoe hoog de website in de zoekresultaten moet komen te staan. Met meer backlinks heb je dus meer kans op een goede positie in de zoekmachines. Als je website hoger in de zoekresultaten verschijnt zullen er meer mensen doorklikken naar je website, dus backlinks zijn belangrijk als je meer bezoekers wilt ontvangen.

Zelf meer backlinks verzamelen

Als eigenaar van een website wil je natuurlijk niets liever dan veel bezoekers op je website. Het is dan ook logisch dat je je afvraagt hoe je meer backlinks kunt krijgen. In principe hoeft dit niet heel ingewikkeld te zijn. Zo kun je op zoek gaan naar startpagina’s en vergelijkbare websites over een onderwerp dat aansluit op het thema van jouw website. Je kunt gewoon contact opnemen met de eigenaren van deze pagina’s met de vraag of je er een link naar jouw website op mag plaatsen.

Bij linkbuilding is er wel één ding wat je goed moet onthouden: de ene backlink is de andere niet. Een backlink op een pagina met heel veel uitgaande links zal bijvoorbeeld niet veel bijdragen aan de autoriteit van jouw website. Hetzelfde geldt voor een backlink van een website welke zelf een lage autoriteit heeft. Er zijn zelfs backlinks die schadelijk kunnen zijn voor de autoriteit van je website. Zo wil je liever geen backlinks hebben van websites waarvan de inhoud totaal niet aansluit op de inhoud van jouw website.    

Linkbuilding uitbesteden

Hoewel het dus prima mogelijk is om zelf backlinks te verzamelen voor je website, kan linkbuilding uitbesteden je erg veel tijd en mogelijk ook geld schelen. Ten eerste is linkbuilding een tijdrovend proces omdat je veel moet zoeken naar geschikte websites en veel mailtjes moet versturen. Ten tweede kunnen slechte backlinks je bezoekersaantallen en dus je omzet aanzienlijk verslechteren. Vaak is het dus een goed idee om linkbuilding uit te besteden aan een SEO bedrijf met verstand van zaken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7299720). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.